Η Βενεζουέλα, η χώρα που κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού στον κόσμο, δεν έχει πλέον εξέδρες πετρελαίου σε λειτουργία μετά την τελευταία εταιρεία παροχής πετρελαιοπηγών στη χώρα  να κλείνει τη μοναδική εξέδρα. Από τον Ιούνιο του 2020, η Βενεζουέλα είχε μια λειτουργική εξέδρα, σύμφωνα με τον μηνιαίο αριθμό των διεθνών εξέδρων Baker Hughes.

 

Ωστόσο, αφού η Chevron ανέστειλε τις δραστηριότητές του στη χώρα λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ στο καθεστώς Μαδούρο, ο ανάδοχος της Chevron Nabors Industries κατέβασε τους διακόπτες.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Chevron μείωσε πλήρως την επένδυσή της ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στη Βενεζουέλα λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το τρέχον λειτουργικό περιβάλλον και τις συνολικές προοπτικές, οι οποίες συνέβαλαν στη χειρότερη απώλεια του αμερικανικού supermajor σε τρεις δεκαετίες.

Με τη Nabors να κλείνει τη δραστηριότητα της εξέδρας της, η Βενεζουέλα μένει πλέον με μηδενικές εξέδρες γεώτρησης πετρελαίου, δήλωσε στο Χιούστον Chronicle ο Russ Dallen, ιδρυτής της επενδυτικής τράπεζας Caracas Capital.

Αυτό στέλνει το λατινοαμερικάνικο έθνος πίσω στις αρχές του 2Ο αιώνα όσον αφορά τον αριθμό των πλατφορμών, πριν από το 1914 όταν η πρώτη πετρελαιοπηγή της Βενεζουέλας τρυπήθηκε, σύμφωνα με τον Ντάλεν.

Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στη βιομηχανία και τις εξαγωγές της, η πτώση της ζήτησης και η πανδημία επιτάχυναν περαιτέρω την πτώση.