Από εχθρικό έως πολύ εχθρικό ήταν το κλίμα που αντιμετώπισε ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν Νικόλαος Πιπερίγκος, ο οποίος κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο της χώρας, Ιλχάμ Αλίγιεφ. Στις δηλώσεις του, παρουσία του Έλληνας πρεσβευτή, ο Αζέρος πρόεδρος, ούτε λίγο ούτε πολύ αντιμετώπισε και την Ελλάδα και την Κύπρο ως εχθρικές χώρες. Τις κατηγόρησε ότι συνεργάζονται στρατιωτικά με την Αρμενία

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι η ευθυγράμμιση της πολιτικής του Μπακού με την Άγκυρα είναι απόλυτη σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία αμφισβητεί με πειρατικό τρόπο ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα!

Όπως μεταδίδει το Azernews, ο Αλίγιεφ έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παράδοσης των διαπιστευτηρίων του Έλληνα πρέσβη στις 2 Σεπτεμβρίου. Οι δηλώσεις του είναι σαν να έλεγε «τι ήρθες να κάνεις εδώ εσύ»! Σταχυολογούμε: «Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδερφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις περιστάσεις. Αυτοί υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα ζητήματα και τους υποστηρίζουμε [κι εμείς] σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων πληροφοριών [intelligence] στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Αλίγιεφ.

(η συνέχεια στο slpress.gr)