Η δραματική αυτή εξέλιξη απεφεύχθη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με παρέμβαση της Διοίκησης της Energean από το Λονδίνο, όπου ευρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, με μια οικονομική ένεση προκειμένου να πληρωθούν τα δώρα και οι μισθοί των εργαζομένων και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του κοιτάσματος μέχρις ότου η εταιρεία λάβει την οικονομική ενίσχυση των € 100 εκατ. που έχει ζητήσει, και δικαιούται, υπό την μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που προωθεί η κυβέρνηση.
Μόνο που κάποιοι στις Βρυξέλλες, που δεν πολύ συμπαθούν τα ορυκτά καύσιμα, έχουν ασκήσει βέτο προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια δοθεί στον Πρίνο μπορεί να θεωρηθεί ως "κρατική επιδότηση" αποβλέποντας μέσω αυτής της (αθέμιτης) διαδικασίας να σταματήσει η παραγωγή.
Αλήθεια; Τότε γιατί οι ίδιοι σφουγγοκωλάριοι του ευρωιερατείου δεν φέρουν αντιρρήσεις στην χρηματοδότηση αντίστοιχων πετρελαϊκών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Βόρειο Θάλασσα; Έχουμε βαρεθεί πλέον τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει η Κομισιόν στα ενεργειακά εις βάρος της χώρας μας. Το είδαμε αυτό στην περίπτωση των λιγνιτών (περίπτωση ΔΕΗ 2016-2019), το βιώνουμε τώρα και στην περίπτωση του Πρίνου. Θα κάνει επιτέλους κάτι η κυβέρνηση η θα συμβιβαστεί με την ανήθικη πολιτική του ευρωιερατείου;