Φαίνεται  ότι ο "κόμπος έχει φτάσει στο χτένι" για ορισμένους μεγάλους και σοβαρούς επενδυτές σε ότι αφορά την υπομονή τους με τους ρυθμούς χελώνας που οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ κινούνται στην αξιολόγηση σοβαρών και ώριμων επενδυτικά έργων ΑΠΕ που έχουν υποβάλει στο εν λόγω υπουργείο εδώ και 12 μήνες. Αναφερόμαστε σε μια ειδική κατηγορία μεγάλων έργων, ως επί το πλείστον αιολικών πάρκων και υδροηλεκτρικών έργων, με ορισμένα

από αυτά να κινούνται στην ζώνη των 300-350 MW. Τα ανωτέρω έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος που φθάνει το 1,5 GW αντιπροσωπεύουν επενδύσεις που ξεπερνούν  τα € 2,5 δισεκ, ενώ περιέχουν υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία.

Την στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση, μέσω του ΕΣΕΚ, έχει θέσει λίαν φιλόδοξους στόχους για τη διείσδυση των ΑΠΕ στο Ελληνικό ενεργειακό σύστημα, αποβλέποντας στην κάλυψη του 35 % της τελικής ενεργειακής κατανάλωσης και στόχο για τουλάχιστον 12 GW νέας εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ μέχρι το 2030, και μάλιστα μέσω της προσέλκυσης αποκλειστικά ιδιωτικών επενδύσεων, προκαλεί εύλογη απορία η βραδύτητα και νωχέλεια με την οποία αντιμετωπίζει το ΥΠΕΝ τους σοβαρούς επενδυτές που έχουν στο portfolio τους μια ολόκληρη σειρά από μεγάλα και ώριμα έργα ΑΠΕ.

Ολόκληρο το κείμενο στη στήλη Σχόλιο εδώ