εργασίας. Το υδρογόνο μπορεί να αναπληρώσει το κενό που θα δημιουργήσει η απουσία του λιγνίτη, καθώς υπάρχει τεράστιο δυναμικό του εν λόγω καυσίμου, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ιβηρική. Ο κ. Χατζημαρκάκης έχει δηλώσει, επίσης, ότι η βιομηχανία είναι διατεθειμένη και δεσμευμένη να προσφέρει προϊόντα που θα επιτρέψουν την απανθρακοποίηση και τονίσει πως θεωρεί σημαντικό να επιτρέψουμε τη γρήγορη μετάβαση σε μια Ευρώπη ουδέτερη από άνθρακα.
Το 2012 με αφορμή την κρίση των Μνημονίων, ο κ. Χατζημαρκάκης, ως ευρωβουλευτής, είχε πει πως το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή τραγωδία και κάλεσε την Ευρώπη να αναλογιστεί αν θέλει να διακινδυνεύσει έναν πραγματικό πόλεμο, λόγω της φτώχειας, στην Ελλάδα.
Παράλληλα, έχει εκτιμήσει ότι η χώρα πρέπει να αναβαθμίσει τη διεθνή εικόνα της και έχει προτείνει την αλλαγή της ονομασίας της σε “ Hellas” , ώστε να μην ταυτίζεται πιά με το «σάπιο» πολιτικό σύστημα. «Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα» υποστήριξε.
Ποιος είναι:
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης γεννήθηκε το 1966 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.Σπούδασε γεωργία και πολιτικές επιστήμες στη Βόννη και την Οξφόρδη. Υπήρξε επί μια δεκαετία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2004-2014) με το FDP. Ψηφίστηκε Ευρωβουλευτής της χρονιάς το 2007, για τον τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας, όπου μπόρεσε να συμβάλει στον καθορισμό του ακρογωνιαίου λίθου για την πρώτη και τη δεύτερη κοινή Ανάληψη υδρογόνου και κυψελών καυσίμου, ενώ υπήρξε συντονιστής του ALDE στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού και εισηγητής για την απαλλαγή της Κομισιόν το 2009. Ως πολιτικός με καταγωγή από Γερμανία και Ελλάδα, βίωσε την δίνη της κρίσης στην Ευρώπη και από τις δύο πλευρές. Διετέλεσε πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Είναι ο ιδρυτής του ελληνικού πολιτικού κόμματος «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες». Ως επί χρόνια πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, γνωρίζει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία στις σχέσεις και των δύο πατρίδων του. Από το 2016 εκπροσωπεί ως Γενικός Γραμματέας τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Υδρογόνου. Υπήρξε, ακόμη εκπρόσωπος της Infineon Technologies στις Βρυξέλλες),