Εναλλακτικές Αναζητά ο ΑΔΜΗΕ για την Ολοκλήρωση της Διασύνδεσης του Συστήματος Πελοποννήσου με την Αττική

Εναλλακτικές Αναζητά ο ΑΔΜΗΕ για την Ολοκλήρωση της Διασύνδεσης του Συστήματος Πελοποννήσου με την Αττική
energia.gr
Παρ, 2 Απριλίου 2021 - 10:41

Εναλλακτικές οδεύσεις αναζητά ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Μάνο Μανουσάκη, για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του συστήματος Πελοποννήσου με την Αττική, που ως γνωστόν έχει «παγώσει» μετά τη δικαστική προσφυγή που κατέθεσαν μοναχές της Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλαβρύτα. Στόχος πλέον είναι να μην χαθεί επιπλέον χρόνος στην περίπτωση που ο Διαχειριστής δεν δικαιωθεί στο δικαστήριο. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης μιλώντας στο Power & Gas Forum για τις διεθνείς ηλεκτρικές διασυνδέσεις της χώρας, παρουσίασε και τη νέα στρατηγική επιτάχυνσης και διεύρυνσης του προγράμματος ανανέωσης παγίων για τα έτη 2021-2024.

Οι δαπάνες από 80-90 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το αρχικό πρόγραμμα αυξάνονται στα 200 εκατ. ευρώ, με τα πρώτα 150 εκατ. να επενδύονται μέσα στην τρέχουσα τριετία. Ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ συνέδεσε τη νέα αυτή στρατηγική με την ασφάλεια του συστήματος έναντι καιρικών φαινομένων, αλλά και τα διάφορα συμβάντα κυβερνοασφάλειας που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και αποτελούν μια νέα απειλή που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.