«Δολοφονίες από συμμορίες του υποκόσμου συμβαίνουν συχνά στην Αθήνα», μεταδίδει το Reuters. Η πρόεδρος της Κομισιόν ανήρτησε tweet ότι είναι «θλιβερό να δολοφονούνται δημοσιογράφοι». Το Politico βάζει στο κάδρο και την προ δεκαετίας ανεξιχνίαστη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, με την βρετανική Guardian να αναφέρεται και στον Στέφανο Χίο. Με αυτά και με αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για πλήρη ενημέρωση και για να εξιχνιαστεί η σοκαριστική υπόθεση

Τους περισσότερους τους έχει εντυπωσιάσει ότι όλα έγιναν «μέρα- μεσημέρι», αλλά και ότι δεν έχουν διαλευκανθεί γενικά διάφορες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων. «Δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ο ένας με μάσκα κορονοϊού και ο άλλος με κράνος, πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εξέχοντα Έλληνα δημοσιογράφο που καλύπτει αστυνομικό ρεπορτάζ, κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα στις 2 το μεσημέρι την Παρασκευή», αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο Reuters.

«Οι δολοφονίες από συμμορίες συμβαίνουν συχνά στην Αθήνα, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πιθανό κίνητρο της δολοφονίας του Καραϊβάζ», προσθέτει το Reuters. Το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Politico γράφει ότι «αν και η Αθήνα θεωρείται γενικά μια ασφαλής πόλη από άποψη εγκληματικότητας, παρ’ όλα αυτά γίνονται συχνά δολοφονίες από συμμορίες και δεν είναι πρωτάκουστες οι δολοφονίες δημοσιογράφων. Πριν από 11 χρόνια δολοφονήθηκε ένας ερευνητής ρεπόρτερ, ο Σωκράτης Γκιόλιας, και οι δολοφόνοι του δεν εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα».

(η συνέχεια στο slpress.gr)