GM και LG Chem Επενδύουν 2,3 Δισ. Δολάρια σε Νέο Εργοστάσιο Μπαταριών για Ηλεκτρικά Οχήματα

GM και LG Chem Επενδύουν 2,3 Δισ. Δολάρια σε Νέο Εργοστάσιο Μπαταριών για Ηλεκτρικά Οχήματα
energia.gr
Παρ, 16 Απριλίου 2021 - 18:45

Η General Motors και η νοτιοκορεατική LG Chem θα επενδύσουν περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Παρασκευή

Η νέα μονάδα για την κοινοπραξία Ultium Cells LLC των δύο εταιρειών θα δημιουργηθεί  στο Τένεσι και θα υποστηρίζει την παραγωγή του crossover μοντέλου Cadillac Lyriq της GM, καθώς και άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας που θα παράγει μελλοντικά.

Οι εργασίες για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων, οι οποίες θα καλύπτουν μια έκταση περίπου 2,8 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ η ανέγερση του πρώτου εργοστασίου της κοινοπραξίας στο Λόρντσταουν του Οχάιο, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Η νέα εργοστασιακή μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2023 και θα ανοίξει 1.300 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες.

"Η προσθήκη του δεύτερου καινούργιου εργοστασίου παραγωγής κυψελών μπαταρίας Ultium στις ΗΠΑ με τον εταίρο μας LG Energy Solution είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη μετάβασή μας σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον", υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος της GM Mary Barra.

Σημειώνεται πως η προμήθεια και παραγωγή κυψελών μπαταρίας είναι ζωτικής σημασίας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που στρέφονται προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

(από capital.gr)