Πιέσεις Επενδυτών που Διαχειρίζονται $ 4,2 τρισ., σε 63 Τράπεζες για Πλήρη Πράσινη Στροφή

Πιέσεις Επενδυτών που Διαχειρίζονται $ 4,2 τρισ.,  σε 63 Τράπεζες για Πλήρη Πράσινη Στροφή
energia.gr
Πεμ, 8 Ιουλίου 2021 - 13:18

Ένας συνασπισμός επενδυτών που διαχειρίζεται συνολικά περιουσιακά στοιχεία 4,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ζητά από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου να λάβουν πιο επιθετική δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μείωσης της βιοποικιλότητας. Οι Aviva Investors, Fidelity International και M&G Investments ήταν μεταξύ 115 επενδυτών που ζήτησαν από 63 τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase & Co., Deutsche Bank AG και Standard Chartered Plc, να κάνουν αρκετά βήματα

πέρα ​​από αυτό που έχουν ήδη δεσμευτεί να κάνουν, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρους έξοδο από όλες τις χρηματοδοτήσεις άνθρακα έως το 2040 το αργότερο. Οι επενδυτές ζήτησαν επίσης από τις τράπεζες να δημοσιεύσουν βραχυπρόθεσμους κλιματικούς στόχους πριν από τις ετήσιες συνεδριάσεις των μετόχων τους το επόμενο έτος, και να εντοπίσουν και να αποκαλύψουν τις επιπτώσεις και τις εξάρτησή τους στη βιοποικιλότητα.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων δήλωσαν ότι οι τράπεζες μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη διευκόλυνση της μετάβασης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην αποτροπή των χειρότερων συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας. Είναι επίσης προς το δικό τους συμφέρον να ρίξουν το βάρος τους πίσω από τις προσπάθειες περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη, δεδομένου ότι οι τράπεζες εκτίθενται στη δυνητικά σημαντική επίδραση στα κέρδη των εταιρειών και στην αξία των περιουσιακών τους στοιχείων που απορρέουν από τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα και τις φυσικές επιπτώσεις της κλιματική αλλαγή και απώλεια φύσης.