Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα Από την Amazon

Αν και μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνετο στο στρατηγικό σχέδιο της Amazon για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη εν τούτοις κάτι φαίνεται να άλλαξε μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με το ιδρυτή και μεγάλο αφεντικό του τεχνολογικού κολοσσού Τζέφ Μπέζος στην Αντίπαρο στις 4 Ιουλίου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο energia.gr αμέσως μετά την συνάντηση, ο Τζεφ Μπέζος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα του ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα σχέδια της κυβέρνησης και τις προοπτικές της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

energia.gr
Σαβ, 10 Ιουλίου 2021 - 17:10

Αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει την Amazon είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον χώρο της ηλεκτροκίνησης καθώς και η δημιουργία μιας τεχνολογικής βάσης στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς στην ΝΑ Ευρώπη. Παράλληλα υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω της παροχής ολοκληρωμένων πακέτων,δηλαδή από την χρηματοδότηση για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι την φόρτιση και το service,όλα με την σφραγίδα της Amazon. Βάσει των όσων συζητήθηκαν στην συνάντηση της Αντίπαρου μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Amazon πρόκειται να προχωρήσει στην εκπόνηση και κατάθεση μιας πλήρους επιχειρηματικής πρότασης με προτεραιότητα την δημιουργία του technology base και αργότερα την οργάνωση δικτύου εξυπηρέτησης. Μια επένδυση που μαζί με την δημιουργία της απαραίτητης υποδομής σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και σταθμών φόρτισης εκτιμάται ότι μπορεί να φθάσει ακόμα και τα $ 200 σε πρώτη φάση.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες καθώς αναμένεται να υπάρξει μια ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ της κυβέρνησης και της διοίκησης της Amazon πριν την υποβολή από την τελευταία της επίσημης πρότασης.

Διαβάστε ακόμα