«Στα όρια ευρίσκεται η ηλεκτροδότηση της χώρας» (εφημεριδοτίτλος).

Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην Μακρακώμη , Φθιώτιδος.

Διακοπές ρεύματος στην Λάρισα και Αγρίνιο.

Έκκληση Κυρ. Μητσοτάκη για περιορισμό της καταναλώσεως ηλεκτρικού ρεύματος.

Ζώσες συσκέψεις «αρμοδίων» δια την αποφυγή συσκοτίσεως (Μπλακ-άουτ, τηλελληνιστί) στις λαλίστατες τηλειδήσεις.

 

Πάντα ταύτα συνθέτουν το πιο πρόσφατο δράμα του Έλληνος πολίτου που βομβαρδίζεται με σαδιστική μανία από τις «τηλεπερσόνες» καθημερινώς – λες και δεν ξέρει τι του συμβαίνει- ενώ το ζήτημα είναι πολύ απλό: έναντι μέσης καταναλώσεως ηλεκτρισμού 8,1 Γιγαβάτ (ΓΒ) το πρώτο 6μηνο, εφέτος, τον Αύγουστον η ζήτησις έφθασε τα 9,6 ΓΒ.

Το έλλειμμα  των 1500 Μεγαβάτ εκαλύφθη 15% από εισαγωγές εκ των βορείων Βαλκανίων κι από τη Τουρκία(!) αντί δανειακού συναλλάγματος και κατά 16%  από τους περιφρονημένους εγχωρίους λιγνιτικούς σταθμούς.

Κι’ εμείς νομίζαμε, πεποιθότες από την «καλή» μας κυβέρνηση, ότι τα λιγνιτωρυχεία έχουν κλείσει και οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί στο Αμύνταιο και στη Πτολεμαΐδα είχαν ... «κατεβάσει ρολά» - τρόπος του λέγειν, οριστικώς.  Όχι ότι το επέτρεψε η εγχωρία επάρκεια ηλεκτρισμού αλλά διότι ούτως αξίωσεν η Γερμανίδα καγκελάριος ΄Αγκελα Μέρκελ προτού απέλθη από την εξουσία της «ηνωμένης» Ευρώπης, και το επέβαλαν η κουστωδία της Ούρσουλας φον ντε Λάϊεν, της πανισχύρου Κομισιόν, η σκασιάρχης Γκρέτα και ο ιθαγενής «πράσινος» συρφετός .

Όλοι όμως θέλουμε τις κλιματικές συσκευές αλλά ουδείς επιθυμεί Ατομικούς σταθμούς αιχμής της ηλεκτροπαραγωγής (ΑΣΗ)  στην γειτονία του, όταν το 70% της ηλεκτροπαραγωγής στην Γαλλία παρέχεται από ΑΣΗ, «μηδέν» όμως στην Μερκελική Γερμανία αλλά από το έτος ... 2030 , που θα ακυρωθεί μόλις η φράου Αγκελα απέλθη απ’ τον καγκελάριο θώκο.Τον Σεπτέμβριο ελπίζομεν.

Ακόμη, οι ορνιθολόγοι δεν θέλουν Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας (ΑΠΕ) στα έρημα Ελληνικά βουνά. Το σεβαστό ΣτΕ  αποκλείει το υδροηλεκτρικό έργο της Σφικιάς που κόστισε στον καταναλωτή της ΔΕΗ μισό δισ. ευρώ. Οι ανεμογεννήτριες ενοχλούν τους «εσταίτ» του Κολωνακίου, δεν μας κάνουν τα φωτοβολταϊκά, (έχουν χαμηλό βαθμό αποδόσεως μετά τις τρεις το απόγευμα και μηδέν το βράδυ), δεν αντλούμε τους εγχωρίους υδρογονάνθρακες από την Ελληνική ΑΟΖ , διότι «τάδε έφη» ο... κ. Χατζηδάκης  κλπ. κλπ.

Η  ενεργειακή επάρκεια της χώρας  μας εξαρτάται από την «φίλη» Τουρκία που κατέχει την στρόφιγγα του Αζέρικου αγωγού φυσικού αερίου που τροφοδοτεί 80% την Ελληνική κατανάλωση. Εις περίπτωσιν εμπλοκής γιά τα Ελληνικά  νησιά του Αιγαίου,που διεκδικεί ο πασάς  «Χολη-σί» Ακάρ θα  γυρίσει τον διακόπτη στο νεκρό σημείο.

Εν ολίγοις, ιδού ολόκληρος ο παραλογισμός της «ενεργειακής πολιτικής» του πολιτικού προσωπικού της χώρας από το 1974 και εντεύθεν. Ενώ η επάρατος είχε πρόθεση κατασκευής ατομοηλεκτρικού σταθμού,  την ακύρωσαν – ποιοί άλλοι; Η Βρετανοί και σήμερα ανεγείρεται στο Ακουγιού της Μερσίνας στα Τουρκικά παράλια πυρηνοηλεκτρική μονάδα ισχύος 1.000 Μεγαβάτ με δυνατότητες παραγωγής πυρηνικών όπλων.

Εν τούτοις, ιστορία του εγχωρίου ενεργειακού φρενοκομείου δεν τελειώνει εδώ: Ο Έλλην καταναλωτής πληρώνει την ακριβότερη ηλεκτροβατώρα στην Ευρώπη, μαζί με τα συμπαρομαρτούντα που έχουν κολλήσει ως βδέλλα στο τιμολόγιο του ΔΕΔΔΗΕ (Δημοτικά τέλη, ηλεκτροδοτούμενα γκαράζ, ΑΠΕ, νησιά, ΕΡΤ κλπ).

Οι ανατιμήσεις του ρεύματος γίνονται δύο φορές το χρόνο απ’ το κρατικό μονοπώλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όταν οι ιδιωτικοί πάροχοι προσφέρουν εκπτώσεις 50% .Οι ιδιωτικοποιήσεις του δικτύου της ΔΕΗ (κρατική περιουσία) προχωρούν ακάθεκτοι κατ’ εντολήν των «Θεσμών» (ποίος είπε ότι εξέλειπον λόγω Κινεζοϊού;)  της δε ΔΕΠΑ το ξεπούλημα κατά 100% αν και  την πλήρωσε ο Έλλην φορολογούμενος που θα πάρει τον λογαριασμό του φυσικού αερίου φουσκωμένο τον χειμώνα.

Έπονται βεβαίως κι’ άλλες υπερτιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος ως έχει διδάξει «ιδιωτικοποίηση» κατά τον Ελληνικό τρόπον (Greek style που παραπέμπει ευθέως στο επιστρεφόμενο αρχαιοελληνικό δάνειο: «ιδιώτης» = βλάξ) .

Η Ελληνική οικονομία χρειάζεται πρόσθετα 5 ΓΒ εγχωρίας παραγωγής  ηλεκτρισμού για να καλύψει την ανερχομένη ζήτηση των πρώτων πολιτιστικών αγαθών της Υγείας ,του Ηλεκτρισμού και της Κίνησης.