Ηνωμένο Βασίλειο: Οι ΑΠΕ Παρήγαγαν Περισσότερη Ηλεκτρική Ενέργεια το 2020 από τα Ορυκτά Καύσιμα

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι ΑΠΕ Παρήγαγαν Περισσότερη Ηλεκτρική Ενέργεια το 2020 από τα Ορυκτά Καύσιμα
energia.gr
Πεμ, 5 Αυγούστου 2021 - 11:44

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο παρήγαγαν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια το 2020 από τα ορυκτά καύσιμα, πρώτη φορά για τη χώρα εν μέσω ενός έτους που είδε μια πρωτοφανή πτώση της ζήτησης ενέργειας λόγω της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19. Το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου (BEIS) δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα

την ετήσια ενεργειακή του έκθεση, την Digest of UK Energy Statistics (DUKES), στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς πληροφορίες για την παραγωγή, το εμπόριο και την κατανάλωση ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ζήτηση για ενέργεια στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020 μειώθηκε τόσο δραματικά σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τη δεκαετία του 1950.

Η πτώση της ζήτησης ενέργειας έγινε ιδιαίτερα έντονη στον τομέα των μεταφορών, χωρίς καμία έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς μετακίνησης που θεσπίστηκαν σε όλη τη χώρα λόγω του Covid-19.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, ήταν τα επίπεδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά το 2020, τα οποία μειώθηκαν κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2019-και πάλι, ως αποτέλεσμα των περιορισμών του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Covid-19.