Τη λύση να μεταφερθούν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη προκειμένουν να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη Κω και την Κάλυμνο, έως ότου επιδιορθωθούν οι βλάβες που υπέστησαν οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συναποφάσισαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Έτσι, πρόκειται να μεταφερθούν σήμερα στο νησί γεννήτριες συνολικής ισχύος 27 MW από την Αθήνα και την Κρήτη. Αρχικά θα εγκατασταθούν στο νησί της Κω τα πρώτα 4 MW Η/Ζ, αύριο θα ακολουθήσουν άλλα 3 MW, την Κυριακή θα τεθούν σε λειτουργία 5 MW στην Κάλυμνο και, τέλος, έως την Τρίτη θα έχουν εγκατασταθεί στην Κω και τα υπόλοιπα 15 MW.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα οδήγησαν σε τεχνικές βλάβες που έθεσαν εκτός λειτουργίας δύο μονάδες του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στο σταθμό της Κω, συνολικής παραγωγικής ισχύος 27 MW. Ήδη πραγματοποιούνται ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στον αεριοστρόβιλο στην Κω, ενώ έως ότου εγκατασταθούν τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά σε εκ περιτροπής ολιγόωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης στο νησί.

 

(πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)