Σε Ετοιμότητα ο ΑΔΜΗΕ- Σε Κανονική Λειτουργία το Κέντρο Υπερυψηλής που Τροφοδοτεί την Αττική

Σε Ετοιμότητα ο ΑΔΜΗΕ- Σε Κανονική Λειτουργία το Κέντρο Υπερυψηλής που Τροφοδοτεί την Αττική
energia.gr
Παρ, 6 Αυγούστου 2021 - 08:45

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας υπό τον υπουργό ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκαλέσει τα πύρινα μέτωπα στο Σύστημα Μεταφοράς. Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να

θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι. 

Στη σύσκεψη εκτός από τον Κώστα Σκρέκα, συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο  αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και του Πρόεδρος και Διευθύνων Συμβούλος του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να εξεταστούν τα διαφορετικά σενάρια όσον αφορά στην εξέλιξη των μετώπων της πυρκαγιάς και την πιθανή επίδραση τους στη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς.

Θετική εξέλιξη για την ηλεκτροδότηση των καταναλωτών είναι η επαναλειτουργία του κυκλώματος Λάρυμνας 400 kV μετά την προσωρινή διαταραχή που προκάλεσε η διασταύρωση των γραμμών Υπερυψηλής Τάσης με την πυρκαγιά. 

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια την Αττική έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία. Το ΥΠΕΝ και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.