και κινείται στην περιοχή των 71,20 δολαρίων το βαρέλι, με οριακές απώλειες 0,13%. Η σημερινή εικόνα των αγορών πιστοποιεί τη νευρικότητα που διακατέχει τις διεθνείς αγορές, και ακολουθεί την αρνητική τάση των τιμών που απώλεσαν 6% την εβδομάδα που λήγει. Η μεγαλύτερη μείωση των τιμών από τον περασμένο Μάρτιο οφείλεται στις εντεινόμενες ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του COVID -19 στις επιπτώσεις της στις αεροπορικές μεταφορές και εν γένει στη ζήτηση υγρών καυσίμων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιαπωνία σχεδιάζει να επεκτείνει τους περιορισμούς έκτακτης ανάγκης που επιβάλει σε περισσότερες περιοχές του πλανήτη, ενώ και η Κίνα, δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής αργού στον κόσμο, επέβαλε περιορισμούς μετακίνησης σε ορισμένες πόλεις της χώρας, ενώ προχώρησε και στην ακύρωση αρκετών πτήσεων στα αεροδρόμια.

(Διακύμανση εξαμήνου τιμής Brent. Πηγή: FT.com)
Περί τις 50 πόλεις της ασιατικής υπερδύναμης έχουν εκδόσει ταξιδιωτικές οδηγίες, με τις αρχές να έχουν αναστείλει τις αεροπορικές πτήσεις και να έχουν διακόψει τις δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτή η σειρά μέτρων είναι αρκετή για να επηρεάσει δυσμενώς τη ζήτηση πετρελαίου, υποστηρίζουν οι αναλυτές της αγοράς, οι οποίοι έσπευσαν, ωστόσο, να επισημάνουν και την επίδραση που έχει στις τιμές η άνοδος των αποθεμάτων πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΙΑ τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν απροσδόκητα κατάν +3,6 εκατ. βαρέλια.