Το Γραφείο Διαχείρισης Γης (Bureau of Land Management, BLM) του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ (DOI) ξεκίνησε μια δημόσια διαβούλευση σχετικά με ένα σχέδιο περιβαλλοντικής ανάλυσης (EA) για δύο ''αγροκτήματα'' ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης στην Καλιφόρνια, το οποίο θα περιλαμβάνει 465MW ηλιακής ενέργειας και 400MW αποθήκευση ενέργειας.

Μαζί, τα έργα Arica Solar και Victory Pass Solar αναμένεται να κοστίσουν περίπου 689 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και να παράγουν περίπου 5,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε ετήσια λειτουργικά οικονομικά οφέλη, σύμφωνα με τον DOI.

Επιπλέον, η BLM προβλέπει επίσης ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο ένα σχέδιο EA για ένα τρίτο έργο - το ηλιακό έργο Oberon. Εάν εγκριθεί, το προτεινόμενο φωτοβολταϊκό έργο 500MW σε 2.700 στρέμματα δημόσιας γης θα μπορούσε να παράγει έως και 500MW ανανεώσιμης ενέργειας.

Τα ηλιακά έργα Arica, Victory Pass και Oberon προτείνονται για περιοχές που θεωρούνται κατάλληλες για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο πλαίσιο του σχεδίου διατήρησης της ανανέωσης ενέργειας της ερήμου στην Καλιφόρνια, το οποίο καλύπτει 10,8 εκατομμύρια στρέμματα δημόσιας γης.

Το DOI και το BLM θα εξετάσουν τα δημόσια σχόλια, που υποβλήθηκαν έως τις 6 Σεπτεμβρίου, κατά την ολοκλήρωση της ΕΑ. Θα συνεργαστούν με  κυβερνήσεις, τοπικές κοινότητες, κρατικές ρυθμιστικές αρχές, βιομηχανία και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες καθώς αξιολογούν τα έργα.