Στις 1.187 μονάδες ανήλθαν οι συνολικές ταξινομήσεις για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα το επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος 2021, χάρη στη συμβολή του κρατικού προγράμματος επιδοτήσεων, «Κινούμαι Ηλεκτρικά».  

Πρώτο μοντέλο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021 είναι το Tesla Model 3, με τα Peugeot 208 και 2008 να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση της εμπορικής κατάταξης. Οι ταξινομήσεις στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έφτασαν τις 1.187 μονάδες, με το μερίδιό τους στο σύνολο της ελληνικής αγοράς νέων επιβατικών αυτοκινήτων του 2021 να ανέρχεται στο 1,72%.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 το ΒΕV (Βattery Εlectric Vehicle) το μοντέλο που προηγείται στον εμπορικό πίνακα που αναγράφονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το Tesla Model 3, με 317 μονάδες. Επίσης, η Tesla είναι στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων ηλεκτρικών μοντέλων από πλευράς εταιρειών, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Model 3 στα μοντέλα.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Peugeot, με συνολικά 210 ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την πρώτη τριάδα κλείνει η Volkswagen, με συνολικά 157 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Fiat, με τις 75 ταξινομήσεις του ηλεκτρικού 500. Από το φθινόπωρο, όταν και αναμένεται η εξαγγελία τόνωσης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με πρόσθετα κίνητρα, προβλέπεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.