Exxon Mobil: Πωλητήριο σε Πηγάδια Σχιστολιθικού Αερίου προς Άντληση Εσόδων για τη Μείωση του Χρέους

Exxon Mobil: Πωλητήριο σε Πηγάδια Σχιστολιθικού Αερίου προς Άντληση Εσόδων για τη Μείωση του  Χρέους
energia.gr
Πεμ, 12 Αυγούστου 2021 - 10:31

Η Exxon Mobil Corp ξεκίνησε την πώληση πεδίων σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ, καθώς ενισχύει ένα μακρόχρονο πρόγραμμα που στοχεύει στη συγκέντρωση δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη μείωση των ανεπιθύμητων περιουσιακών στοιχείων και τη μείωση του χρέους που αναλήφθηκαν πέρυσι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το IEFFA, πριν από τρία χρόνια, ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ, έθεσε στόχο την άντληση 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις έως τον Δεκέμβριο του 2021. Πιο πρόσφατα, υποσχέθηκε να επιταχύνει τις καθυστερημένες πωλήσεις για να μειώσει το χρέος- ρεκόρ των 70 δισ. δολαρίων.

Η μονάδα σχιστόλιθου XTO Energy της εταιρείας αναζητά αγοραστές για σχεδόν 5.000 πηγάδια φυσικού αερίου στο Fayetteville Shale στο Αρκάνσας, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τζούλι Κινγκ.

Τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν σε έργα φυσικού αερίου με μειωμένη παραγωγή και αγοραία αξία. Η Exxon πουλά καθώς εστιάζει σε νεότερα projects στη Γουιάνα, την υπεράκτια Βραζιλία και τη λεκάνη Πέρμια του Τέξας.

Η Exxon, η οποία υπέστη ιστορική απώλεια 22,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, πουλά δεκάδες ''ακίνητα'' στην Ασία, την Αφρική, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στη μείωση του χρέους και στο μέρισμα των μετόχων της, δήλωσαν αξιωματούχοι τον περασμένο μήνα. Αφού το συνολικό χρέος πέρυσι διπλασιάστηκε σε σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2018, η Exxon κατέβαλε φέτος περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια, για να μειώσει το χρεος στα 60,6 δισεκατομμύρια δολάρια.