Καλιφόρνια: Υποχρεωτική η Ηλιακή Ενέργεια και η Αποθήκευση Μπαταριών σε Πολλά Νέα Εμπορικά Κτίρια

Καλιφόρνια: Υποχρεωτική η Ηλιακή Ενέργεια και η Αποθήκευση Μπαταριών σε Πολλά Νέα Εμπορικά Κτίρια
energia.gr
Παρ, 13 Αυγούστου 2021 - 12:43

Οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια ψήφισαν την Τετάρτη μια διάταξη με την οποία θα απαιτήσουν από τους κατασκευαστές να συμπεριλάβουν την ηλιακή ενέργεια και την αποθήκευση μπαταριών σε πολλές νέες εμπορικές κατασκευές, καθώς και πολυώροφα οικιστικά έργα. Είναι η τελευταία πρωτοβουλία στις έντονες προσπάθειες του κράτους να επισπεύσει τη μετάβαση από ορυκτά καύσιμα σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Η πενταμελής Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια ενέκρινε την πρόταση ομόφωνα. Τώρα θα υιοθετηθεί από την κρατική Επιτροπή Προτύπων Δόμησης, η οποία αναμένεται να το συμπεριλάβει σε μια συνολική αναθεώρηση του κτιριακού κώδικα τον Δεκέμβριο.

Το ενεργειακό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023, προβλέπει επίσης τη σύνδεση νέων κατοικιών με τρόπους που διευκολύνουν ή ακόμη και ενθαρρύνουν τη μετατροπή της θέρμανσης φυσικού αερίου και των συσκευών σε ηλεκτρικές πηγές.

"Το μέλλον που προσπαθούμε να χτίσουμε μαζί είναι ένα μέλλον πέρα ​​από τα ορυκτά καύσιμα", δήλωσε ο Ντέιβιντ Χόχτσιλντ, πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, πριν από την ψηφοφορία του οργανισμού. «Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν από όλους να παίξουν έναν ρόλο. Όλοι έχουμε έναν ρόλο στη δημιουργία αυτού του μέλλοντος».

Τα εμπορικά κτίρια που θα επηρεαστούν από το σχέδιο περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, γραφεία, ιατρικά γραφεία και κλινικές, καταστήματα λιανικής και παντοπωλείου, εστιατόρια, σχολεία και χώρους πολιτών όπως θέατρα, αμφιθέατρα και συνεδριακά κέντρα.