Παραδόθηκε σήμερα στην Capital Gas Ship Management Corp. το νεόκτιστο LNG Carrier «Attalos», που ναυπηγήθηκε από την Hyundai Heavy Industries, της Νότιας Κορέας. Το πλοίο που έχει χωρητικότητα φορτίου 174.000 m3, διακρίνεται για την εξαιρετική ενεργειακή απόδοσή του η πρόωσή του γίνεται με κινητήρες XDF, ενώ είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος λίπανσης 

του αέρα, καθώς και αυξημένων ορίων πλήρωσης που υπερβαίνουν το 99%. Πρόκειται για το τέταρτο από συνολικά εννέα πλοία αυτού  του τύπου που θα παραδοθούν στην εταιρεία, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, στο διάστημα μεταξύ 2020-2023. Επισημαίνεται ότι το πλοίο έχει ναυλωθεί στην BP για χρονική περίοδο έως και 13 ετών.

Θυμίζουμε ότι ο εφοπλιστικός κόσμος της χώρας έχει αποδυθεί σε ράλι επενδύσεων σε νέα πλοία κάθε τύπου -ιδίως δεξαμενοπλοίων- σε μια κίνηση που συμβαδίζει με την τάση που εκδηλώνεται εσχάτως σε παγκόσμιο επίπεδο από τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δεξαμενόπλοια ανταποκρίνεται στην πρόβλεψη του εφοπλιστικού κόσμου για ανάκαμψη του κλάδου τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία  της ναυλομεσιτικής εταιρείας Golden Destiny, οι 'Ελληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν συνολικά, 13 πλοία τον περασμένο μήνα, Ιούλιο, σε μια επένδυση που ξεπερνά τα 713,8 εκατ. δολάρια.