Υποχώρηση για το Aργό, Διαβεβαιώσεις OPEC+ ότι δεν Σχεδιάζει Αύξηση της Παραγωγής

Υποχώρηση για το Aργό, Διαβεβαιώσεις OPEC+ ότι δεν Σχεδιάζει Αύξηση της Παραγωγής
energia.gr
Τρι, 17 Αυγούστου 2021 - 08:15

 Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο και τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και την Κίνα επιβάρυναν την ψυχολογία των επενδυτών, επηρεάζοντας τις τιμές του πετρελαίου. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα(ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο) έδειξαν ότι η διύλιση αργού υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα στο χαμηλότερο ημερήσιο επίπεδο από τον Μάιο του 2020. 

Κατώτερα των προσδοκιών ήταν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και τις επενδύσεις σε πάγια στοιχεία του ενεργητικού, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. 

Επίσης, στις ΗΠΑ τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve Bank of New York σήμερα έδειξαν πτώση του μεταποιητικού δείκτη Empire State στις 18,3 μονάδες τον Αύγουστο από 43 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. 

Υπό αυτές τις συνθήκες το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 1,15 δολ. ή 1,7% στα 67,29 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκη και βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου.

Το συμβόλαιο έχανε νωρίτερα πάνω από 2%, για να μαζέψει τις απώλειες τους μετά τις νέες διαβεβαιώσεις του OPEC ότι δεν σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή του. 

Ειδικότερα, ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+ ) εκτιμούν ότι οι αγορές δεν χρειάζονται περισσότερο πετρέλαιο από αυτό που σχεδιάζουν να διοχετεύσουν τους επόμενους μήνες, παρά την αμερικανική πίεση να προστεθούν και νέες ποσότητες ώστε να μετριαστούν οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο Reuters.