Από Φωτοβολταϊκά Πάνω από το 40% της Ηλεκτρικής Ενέργειας των ΗΠΑ έως το 2035, Υπό Προϋποθέσεις

Από Φωτοβολταϊκά Πάνω από το 40% της Ηλεκτρικής Ενέργειας των ΗΠΑ έως το 2035, Υπό Προϋποθέσεις
energia.gr
Τετ, 18 Αυγούστου 2021 - 11:29

Η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περισσότερο από το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ έως το 2035 - από 3% σήμερα - εάν το Κογκρέσο υιοθετήσει πολιτικές όπως φορολογικές πιστώσεις για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εργοστάσια εξαρτημάτων, σύμφωνα με υπόμνημα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από το Υπουργείο Ενέργειας.

Το υπόμνημα αυτό είναι μέρος της ώθησης που δίνει ο Λευκός Οίκος για την ηλιακή ενέργεια ως κινητήριο μοχλό και κεντρικό πυλώνα στην ατζέντα της κλιματικής αλλαγής του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο τομέας της ηλιακής ενέργειας βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο, καθώς οι αξιωματούχοι θέτουν τις νομοθετικές προτεραιότητες της διοίκησης στο δρόμο, με τον υπουργό Εργασίας Marty Walsh να περιηγείται την Τρίτη σε μια νέα εγκατάσταση First Solar Inc (FSLR.O) στο Οχάιο, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 500 θέσεις εργασίας.

Για να προωθήσει το ηλιακό σχέδιο σχεδόν στο ήμισυ της χώρας, η βιομηχανία πρέπει να αναπτυχθεί με τρεις ή τέσσερις φορές πάνω από το σημερινό ρυθμό της, δημιουργώντας έως και 1,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια ανάλυση του Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που αναφέρεται στο υπόμνημα.

Η μελέτη υποστηρίζει το επιχείρημα του Μπάιντεν ότι μια μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα μπορεί να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας με καλή αμοιβή, ενώ θα αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Έχει στόχο να μετατοπίσει τον τομέα της ενέργειας των ΗΠΑ μακριά από τα ορυκτά καύσιμα έως το 2035.