Την επανάσταση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θέλει να κάνει η Κίνα και σχεδιάζει να στείλει στο διάστημα ηλιακά πάνελ που θα τροφοδοτούν ολόκληρο τον πλανήτη. Το όλο project μοιάζει με το όραμα του κορυφαίου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ισαάκ Ασίμοφ για την δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στο Διάστημα, κάτι που οι Κινέζοι θέλουν να κάνουν πραγματικότητα

Μέσω μελετών που έχουν διεξαχθεί , διαπιστώνεται ότι ένας διαστημικός ηλιακός σταθμός θα αποτελούσε σταθερή πηγή ενέργειας -καθώς δεν υπάρχουν σύννεφα που να εμποδίζουν τις ακτίνες του ήλιου- με μηδενικούς ρύπους άνθρακα. Με αυτό τον τρόπο οι Κινέζοι εκτιμούν ότι θα αποφευχθεί η μόλυνση και η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος, αντίστοιχα.

Η Κίνα σχεδιάζει να στείλει πιλοτικά έξω από τη Γη ένα στόλο ηλιακών πάνελ συνολικής έκτασης 1,6 τετραγωνικά χλμ. Στόχος είναι η παραγωγή ηλιακής ενέργειας σε αυτό το διαστημικό φωτοβολταϊκό πάρκο και η ανα-μετάδοση της στη Γη. Σύμφωνα με σχέδιο οι ηλιακοί συλλέκτες θα σταλούν μέχρι το 2035 έξω από τη Γη και θα μπούν σε τροχιά σε ύψος περίπου 35 χιλιάδων χλμ. Θα παράγουν ηλιακή ενέργεια την οποία θα μετατρέπουν σε δέσμες λέιζερ ή σε δέσμες μικροκυμάτων τις οποίες θα εκπέμπουν στην συνέχεια σε μια επίγεια εγκατάσταση που με την σειρά της θα διοχετεύει την ενέργεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αρχικά το διαστημικό φωτοβολταϊκό πάρκο θα παράγει μόλις ένα megawatt αλλά μέχρι το 2050 θα παράγει ένα gigawatt ποσότητα ενέργειας παρόμοια με αυτή που παράγει το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Κίνας. Το διαστημικό ηλιακό πάρκο θα συμβάλει στον στόχο της Κίνας για απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το 2060.