Πριν τρεις εβδομάδες, όταν ξεκίνησαν να ξεσπάνε οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, άρχισε να ακούγεται δειλά-δειλά από τα χείλη επισήμων, η αιτία. Ο ένας κυβερνητικός έδινε την σκυτάλη στον επόμενο, για να μας πείσουν ότι όλη αυτή η καταστροφή οφείλεται στην “Kλιματική Aλλαγή”, στην “υπερθέρμανση του πλανήτη”. Με άλλα λόγια, δεν φταίει η κυβέρνηση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά ο πλανήτης που μας τιμωρεί! Αυτά άλλωστε είπε και ο Πρωθυπουργός στα διαγγέλματά του! Σαν απόδειξη, μάλιστα, στα social media και σε παραδοσιακά ΜΜΕ έκανε την εμφάνισή του ένας διαδραστικός χάρτης της NASA

Αν δεις με την πρώτη ματιά αυτό τον χάρτη, είναι σαν να έχει αρπάξει φωτιά ολάκερος ο πλανήτης, σαν να καιγόμαστε απ’ άκρη σ’ άκρη! Πρόκειται για μεγάλο παραμύθι! Ας δούμε πρώτα, τον εν λόγω χάρτη, τον οποίο παρουσίασαν και τα μεγαλύτερης κυκλοφορίας sites στην Ελλάδα:

Χρησιμοποιώντας βαρύγδουπους τίτλους, οι θιασώτες της θεωρίας ότι για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα φταίει η κλιματική αλλαγή έδωσαν πάσα, με αποτέλεσμα να γεμίσει όλο το ελληνικό διαδίκτυο με τον παραπάνω χάρτη! Κι όταν ένας χάρτης της υπηρεσίας FIRMS που αντικατοπτρίζει σε πραγματικό χρόνο, όλες τις πυρκαγιές στον πλανήτη, έχει την επιστημονική πιστοποίηση της NASA, που διαχειρίζεται αυτό το project, τότε αμέσως η συντριπτική πλειονότητα των αναγνωστών καταπίνει αμάσητο ακόμα κι ένα τόσο τεράστιο ψέμα.

Ουδείς μπήκε στον κόπο να ερευνήσει τι στο καλό είναι αυτός ο χάρτης! Είναι δυνατόν να καίγονται δέκα κράτη της νότιας Αφρικής μαζί με την Μαδαγασκάρη από άκρη σ’ άκρη; Κι εντάξει, ας δεχτούμε ότι οι φωτιές της Ελλάδας σε συνάρτηση με τις φωτιές της Καλιφόρνια και του Αμαζονίου έχουν γίνει ένα μόνιμο φαινόμενο του καλοκαιριού και καίγονται κάθε χρονιά. Τα υπόλοιπα χιλιάδες στίγματα στον χάρτη της NASA, τι είναι; Κάψαμε τον πλανήτη και κανένα ΜΜΕ π.χ. από το Γιοχάνεσμπουργκ που φλέγεται δε ανέφερε τίποτα;

Από τον χάρτη της NASA

Στον παρακάτω χάρτη, που αποτύπωσα την Πέμπτη 19 Αυγούστου του 2021, όσο η κυβέρνηση έχανε την μάχη με τις φλόγες στα Βίλια καίγονταν και οι ωκεανοί! Δεν το λέω εγώ αλλά ο χάρτης που παρουσίασαν όσοι επικαλέστηκαν ως αιτία την κλιματική αλλαγή! Ορίστε: Βορειοανατολικά της Βρετανίας έχει αρπάξει φωτιά η θάλασσα! Πολλαπλές εστίες φωτιάς περικυκλώνουν το νησί! Για να το λέει η NASA, κάτι θα ξέρει παραπάνω!

Φωτιά επίσης, έχει αρπάξει την ίδια μέρα και η Κασπία! Η απόδειξη στον παρακάτω χάρτη. Στην ανατολική πλευρά της Κασπίας, βλέπετε ότι τα πύρινα μέτωπα ξεπηδούν μέσα στο νερό! Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, τα μέτωπα ήταν τρία, αλλά προφανώς πρέπει να τα έσβησαν τίποτα Beriev ή Ιλούσιν!

Οι θιασώτες της κλιματικής αλλαγής σερβίρουν ψευδείς θεωρίες στο ελληνικό κοινό! Δεν ανέμενα φυσικά από αυτούς να παρατηρήσουν ότι στον χάρτη φαίνεται να καίγονται και εκτάσεις ερήμου! Η απόδειξη στον παρακάτω χάρτη: Σχεδόν όλη η έρημος της Βόρειας Αφρικής σε τρία κράτη, καίγεται από άκρη σε άκρη. Αν παρατηρήσετε καίγεται και ο Νείλος!

Τώρα που το βλέπετε κι εσείς με ψυχραιμία, είμαι βέβαιος ότι θα αναρωτηθείτε, τι ακριβώς μπορεί να καίγεται σε αυτές τις περιοχές, αφού δεν υπάρχει ούτε πουρνάρι; Κι αν δείτε ακόμη καλύτερα, στη νότια πλευρά του Κόλπου της Σύρτης, καίγονται δυο σημεία καταμεσής στο πέλαγος! Στον χάρτη της Μεσογείου φαίνεται ξεκάθαρα και το μέτωπο στα Βίλια καθώς και άλλα δασικά μέτωπα που γνωρίζουμε! Δεν μπορεί να λέει αλήθεια για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα η NASA, αλλά να λέει ψέματα για τα υπόλοιπα.

(η συνέχεια στο slpress.gr)