Καλιφόρνια: Ολοκληρώθηκε η Επέκταση του Μεγαλύτερου Συστήματος Μπαταριών στον Κόσμο

Καλιφόρνια: Ολοκληρώθηκε η Επέκταση του Μεγαλύτερου Συστήματος Μπαταριών στον Κόσμο
energia.gr
Τρι, 24 Αυγούστου 2021 - 09:36

Ολοκληρώθηκε η αύξηση στην εγκατάσταση αποθήκευσης ενέργειας Vistra Moss Landing στην Καλιφόρνια, με το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας στον κόσμο (BESS) που τώρα φτανει στα 400MW / 1.600MWh. Η εταιρεία παραγωγής

ηλεκτρικής ενέργειας Vistra Energy έφερε τη Φάση 1 των 300MW / 1.200MWh του έργου BESS online τον Δεκέμβριο του 2020 σε μια τοποθεσία που παλαιότερα ήταν κατειλημμένη από αγωγούς φυσικού αερίουστο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Moss στην επαρχία Monterey της Καλιφόρνια.

Η Vistra και η μπαταρία ιόντων λιθίου προμηθευτής στο έργο LG Energy Solution πραγματοποίησε χθες μια εκδήλωαη για τα μέσα ενημέρωσης για να γιορτάσει την επιτυχή ολοκλήρωση της Φάσης 2 τον Ιούλιο . Μαζί με τις δύο εταιρείες και τους συνεργάτες μηχανικής, προμηθειών και κατασκευής (EPC) Burns & McDonnell, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την Καλιφόρνια του δικτύου και της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά CAISO, της εταιρείας κοινής ωφέλειας Pacific Gas & Electric (PG&E), ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές καθώς και επιχειρηματικείες.

"Αυτή η εγκατάσταση παρέχει μια λύση που χρειάζεται απεγνωσμένα η Καλιφόρνια και αυτή η επέκταση μπόρεσε να έρθει στο δίκτυο την κατάλληλη στιγμή - καθώς η θερμότητα του καλοκαιριού εντείνεται και η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι στα υψηλότερα επίπεδα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vistra, Curt Morgan.

« Η Καλιφόρνια παράγει υπερβολική ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ ο ήλιος ανατέλλει, αλλά συχνά δυσκολεύεται να καλύψει τη ζήτηση καθώς ο ήλιος δύει. Το σύστημα μπαταριών Moss Landing μας βοηθά να καλύψουμε αυτό το κενό αξιοπιστίας, αποθηκεύοντας την υπερβολική ισχύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην πάει χαμένη και, στη συνέχεια, απελευθερώνοντάς την στο δίκτυο όταν χρειάζεται περισσότερο ».