Αυξάνεται το Ενδιαφέρον για Πλωτά Υπεράκτια Αιολικά Μεγάλης Κλίμακας στην Ιαπωνία

Αυξάνεται το Ενδιαφέρον για Πλωτά Υπεράκτια Αιολικά Μεγάλης Κλίμακας στην Ιαπωνία
energia.gr
Πεμ, 26 Αυγούστου 2021 - 15:59

Η RWE Renewables και η Kansai Electric Power υπέγραψαν συμφωνία σύμφωνα με την οποία οι δύο επιχειρήσεις θα «μελετήσουν από κοινού τη σκοπιμότητα ενός μεγάλου πλωτού υπεράκτιου αιολικού έργου» στα ύδατα των ακτών της Ιαπωνίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, ο Sven Utermöhlen της RWE Renewables αναφέρει ότι η εταιρεία του βλέπει «μεγάλες δυνατότητες για πλωτά αιολικά πάρκα παγκοσμίως - αλλά ειδικά σε χώρες με βαθύτερα παράκτια νερά, όπως η Ιαπωνία». Πράγματι, το έργο που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα δεν είναι το μόνο στην Ιαπωνία που επικεντρώνεται σε πλωτά υπεράκτια αιολικά.

Τον Ιούλιο, η αυτοαποκαλούμενη «εταιρεία καθαρής τεχνολογίας» BW Ideol δήλωσε ότι είχε υπογράψει μια κοινή συμφωνία ανάπτυξης με την ενεργειακή εταιρεία ENEOS Corporation για την ανάπτυξη ενός «πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου εμπορικής κλίμακας» στα ύδατα των ακτών της Ιαπωνίας. Τον Ιούνιο, οι αρχές στην Ιαπωνία δήλωσαν ότι μια κοινοπραξία αποτελούμενη από έξι εταιρείες - τις Toda Corporation, Osaka Gas, Kansai Electric Power, ENEOS Corporation, INPEX Corporation και Chubu Electric Power - είχε επιλεγεί για την ανάπτυξη ενός πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου 16,8 μεγαβάτ στα ανοικτά της Goto City, στο νομό του Ναγκασάκι. Δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι για το έργο.