Αύξηση στην Παραγωγή Αυτοκινήτων σε Ετήσια Βάση Σημείωσε τον Ιούλιο η Ιαπωνία

Αύξηση στην Παραγωγή Αυτοκινήτων σε Ετήσια Βάση Σημείωσε τον Ιούλιο η Ιαπωνία
energia.gr
Δευ, 30 Αυγούστου 2021 - 16:09

Η εγχώρια παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων των οκτώ αυτοκινητοβιομηχανιών της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2 % σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 681.572 οχήματα τον Ιούλιο. Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα, κατά 2,5 % σε σχέση με πέρυσι, στα 212.707 οχήματα, σύμφωνα με την ένωση εμπόρων αυτοκινήτων της Ιαπωνίας

Ωστόσο, σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, η παραγωγή μειώθηκε κατά 1 %, ενώ είναι πιθανό να μειωθεί λόγω των περικοπών στην παραγωγική διαδικασία και τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο.

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν έλλειψη εξαρτημάτων αυτοκινήτων λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων Covid-19 στη νοτιοανατολική Ασία.

Η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η Toyota Motor, σχεδιάζει να προσαρμόσει την παραγωγή αυτοκινήτων στις εγχώριες δραστηριότητες της τον Σεπτέμβριο μετά από προσωρινή αναστολή ορισμένων γραμμών συναρμολόγησης νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η Toyota πούλησε περίπου 140.000 νέα αυτοκίνητα στην Ιαπωνία τον Ιούλιο, κατά 9,4 % περισσότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, με την έλλειψη τσιπ ημιαγωγών αυτοκινήτων να έχει μικρό αντίκτυπο στις πωλήσεις. Η εγχώρια παραγωγή της αυξήθηκε για δέκατο συνεχόμενο μήνα σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.