Ρωσία: Ικανοποίηση στον ΟΠΕΚ+ για την Απορρόφηση του Πλεονάσματος Πετρελαίου στην Παγκόσμια Αγορά

Ρωσία: Ικανοποίηση στον ΟΠΕΚ+ για την Απορρόφηση του Πλεονάσματος Πετρελαίου στην Παγκόσμια Αγορά
energia.gr
Τετ, 1 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:02

Ο ΟΠΕΚ+, είναι ικανοποιημένος με την επίτευξη του στόχου της απορρόφησης του πλεονάσματος πετρελαίου από την παγκόσμια αγορά και αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να διατηρηθεί η ισορροπία στην αγορά, όπως δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ

«Οι κοινές ενέργειες μας επέτρεψαν να απομακρύνουμε το πλεόνασμα πετρελαίου που είχε συσσωρευθεί όταν μειώθηκε η ζήτηση και νομίζω ότι πετύχαμε τον στόχο μας. Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτή την ισορροπία και να συγχρονίσουμε την παραγωγή και τη ζήτηση καθώς η αγορά ανακάμπτει», δήλωσε ο Νόβακ που είναι και αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αρμόδιος για το κρατικό συγκρότημα ενέργειας και καυσίμων της χώρας.

Η αύξηση της ζήτησης παγκοσμίως φαίνεται ότι θα φθάσει τα 5,8-6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως εφέτος (σε μια παγκόσμια αγορά η οποία θα διαδορφωθεί στα 96 εκατ. βαρ. το 2021), δήλωσε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι εκτιμά πως η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα ανακάμψει πλήρως το 2022.