Όχι ότι δεν το περιμέναμε αλλά άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις! Γιατί, ναι μεν τον περασμένο Ιούλιο στήθηκε όλη αυτή η κακόγουστη φιέστα στην Αστυπάλαια με την συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού και την επίδειξη στο μικρό οδικό δίκτυο του νησιού των τελευταίων μοντέλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen (εδώ), αλλά δεν περιμέναμε ότι η κυβέρνηση θα προχωρούσε τόσο γρήγορα και τόσο πλουσιοπάροχα στην στήριξη δράσεων που ελάχιστα ωφελούν το περιβάλλον.

Όπως έγινε γνωστό από πρόσφατη ανακοίνωση (εδώ) του ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και προκειμένου να στηρίξει την στροφή προς την πράσινη οικονομία, το υπουργείο πρόκειται να επιδοτήσει την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αστυπάλαια με το ποσό των € 9,0 εκατ., το οποίο σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα ένα με δυο χρόνια το νησί, που είναι ζήτημα εάν διαθέτει 40 χλμ οδικό δίκτυο, θα κατακλυσθεί με μερικές χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα !

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα εάν κάτι τέτοιο συνιστά πολιτική που είναι συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος, των παραδοσιακών οικισμών και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

(η συνέχεια στη στήλη "Σχόλιο")