Πιθανόν σε Λιμάνι της Συρίας το Ιρανικό Τάνκερ που Μεταφέρει Καύσιμα στο Λίβανο

Πιθανόν σε Λιμάνι της Συρίας το Ιρανικό Τάνκερ που Μεταφέρει Καύσιμα στο Λίβανο
energia.gr
Σαβ, 4 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:39

Ιρανικό πλοίο που μεταφέρει καύσιμα για τον Λίβανο πιθανόν να έχει ήδη αγκυροβολήσει στη Συρία. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Al-Monitor, το ημι-επίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Alam ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο επρόκειτο να φτάσει στο συριακό λιμάνι της Μπανίγιας την Πέμπτη το βράδυ ή το πρωί της Παρασκευής

Το πλοίο μετέφερε καύσιμα στον Λίβανο, σύμφωνα με την Al-Alam, η οποία επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, υποσχέθηκε τον περασμένο μήνα ότι τα ιρανικά δεξαμενόπλοια θα φέρουν σύντομα καύσιμα στον Λίβανο, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη καυσίμων.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης πλοίων MarineTraffic έδειξε μερικά δεξαμενόπλοια κοντά στη συριακή ακτή την Πέμπτη.

Ιρανικά δεξαμενόπλοια έχουν πλεύσει κατά διαστήματα με απενεργοποιημένο το ραντάρ τους ή μεταμφιεσμένα για να αποφύγουν την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αμερικανικές κυρώσεις απαγορεύουν τις συναλλαγές με την ενεργειακή βιομηχανία του Ιράν.

Πέρυσι, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέσχε ιρανικά καύσιμα από πλοία που ταξίδευαν προς τη Βενεζουέλα, η οποία επίσης έχει υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ.