«Ο OPEC+ Θέλει να Διατηρήσει τις Τιμές του Πετρελαίου στα $ 65- $ 75 το Βαρέλι», Λέει ο Επικεφαλής της Lukoil

«Ο OPEC+ Θέλει να Διατηρήσει τις Τιμές του Πετρελαίου στα $ 65- $ 75 το Βαρέλι», Λέει ο Επικεφαλής της Lukoil
energia.gr
Τρι, 7 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:36

Ο επικεφαλής της Lukoil, της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου στα 65 με 75 δολ. το βαρέλι ήταν «άνετες» για τους καταναλωτές και ο OPEC+, που συγκεντρώνει τις μεγάλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, προσπαθούσε να διατηρήσει αυτό το εύρος τιμών ρυθμίζοντας ανάλογα την παραγωγή

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ο Vagit Alekperov είπε ότι οι περιορισμοί στην παραγωγή πετρελαίου θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες της αγοράς.

«Η ρύθμιση [της παραγωγής] μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την κατάσταση», δήλωσε ο Aleperov.

«Προς το παρόν, ο Σεπτέμβριος του 2022, όταν θα αρθούν οι κυρώσεις, θα σηματοδοτήσει ένα ορόσημο. Η εταιρεία διαθέτει 90.000 βαρέλια ημερησίως σε αδρανή παραγωγή, τα οποία αναμένουμε ότι θα χρειαστεί η αγορά ».  

Η Lukoil είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα μπορούσε να μειώσει το μερίδιό της στο πετρελαϊκό πρότζεκτ West Qurna-2 του Ιράκ.

Ο Vagit Alekperov δήλωσε ότι η Lukoil βρίσκεται σε συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση για να παραμείνει στο έργο.  

Τέλος, ο Alekperov είπε ότι ο σχηματισμός του Yamma στο πετρελαϊκό πεδίο West Kurna 2 αποδείχθηκε δύσκολος επειδή περιέχει υψηλά επίπεδα υδρόθειου.