ΙΕΑ: Live η Συζήτηση Υπουργών για τη Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική αύριο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

ΙΕΑ: Live η Συζήτηση Υπουργών για τη Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική αύριο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου
energia.gr
Τετ, 8 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:14

Ο Mohammed bin Hamad Al-Rumhi, Υπουργός Ενέργειας και Ορυκτών του Ομάν και Fatih Birol, Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, θα φιλοξενήσουν τον Υπουργικό Διάλογο για τις Καθαρές Μεταβάσεις Ενέργειας και την Οικονομική Ανθεκτικότητα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 9:00 έως τις 11:00 CEST( Central European Summer Time).

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο της IEA σε αυτόν τον σύνδεσμο εδώ, καθώς και στους λογαριασμούς της IEA στο YouTube, το Twitter και το LinkedIn. Οι ομιλητές θα περιλαμβάνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη από όλη την περιοχή και όχι μόνο, όπως ο Αλί Αλάουι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών του Ιράκ, ο σουλτάνος ​​Αχμέτ Αλ Τζαμπέρ, υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι απόψεις της βιομηχανίας θα παρέχονται μέσω ομιλητών όπως η Princess Noura Turki Al-Saud, Ιδρυτής της AEON Strategy και ο Steve Phimister, Διευθύνων Σύμβουλος της Petroleum Development Oman (ΠΟΠ).

Οι οικονομίες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή και οι συμμετέχοντες στον Υπουργικό Διάλογο θα διερευνήσουν τρόπους για να αξιοποιήσουν τις μεταβάσεις καθαρής ενέργειας για να εξασφαλίσουν ευρύτερη οικονομική ανθεκτικότητα.

Η συζήτηση στοχεύει να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες προκλήσεις που παρουσιάζουν οι ενεργειακές μεταβάσεις για τις οικονομίες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και τις απτές ευκαιρίες για αυτές τις χώρες να αυξήσουν την οικονομική ανθεκτικότητα και ευημερία για την περιοχή και τους ανθρώπους της.

Οσοι επιθυμούν μπορούν να δουν την πιο πρόσφατη ατζέντα στην ιστοσελίδα του ΙΕΑ εδώ. Μερικά από τα βασικά ζητήματα συζητούνται σε αυτό το πρόσφατο άρθρο (εδώ) του κ. Allawi και του Dr Birol που δημοσιεύτηκε από την The Guardian.

 

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό το συμβάν και αιτήματα συνέντευξης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].