Υπεγράφη MoU στις ΗΠΑ για Δημιουργία Πρότυπου Ανακύκλωσης Μπαταριών Ιόντων Λιθίου

Υπεγράφη MoU στις ΗΠΑ για Δημιουργία Πρότυπου Ανακύκλωσης Μπαταριών Ιόντων Λιθίου
energia.gr
Πεμ, 9 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:42

Η ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου είναι ραγδαία παγκοσμίως, ωστόσο δεν υπάρχουν πρότυπα όσον αφορά τα σχέδια, τα υλικά και τις χημικές ουσίες της μπαταρίας. Και αυτό επηρεάζει την ικανότητα ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου-ένα ζωτικό τελικό στάδιο του κύκλου ζωής τους. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στις ΗΠΑ.

Το Εθνικό Εργαστήριο Argonne του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) ανακοίνωσε χθες ότι υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MοU) με την Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Ηλεκτρικών Συσκευών (NEMA), η οποία εκπροσωπεί τους Αμερικανούς κατασκευαστές αποθήκευσης ενέργειας. 'Η όπως ...αυτοπεριγράφεται η NEMA, «Είμαστε η αμερικανική ηλεκτροβιομηχανία».

Στο πλαίσιο του MοU, η Argonne και η NEMA θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη προτύπων ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατασκευαστές να κατανοήσουν ποια υλικά και σχέδια θα είναι πιο ανακυκλώσιμα. Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές έχουν επικεντρωθεί στην παραγωγή φθηνών και αποδοτικών μπαταριών ιόντων λιθίου, οπότε πρέπει τώρα να στρέψουν την προσοχή τους και στο τέλος της ζωής των μπαταριών.

Ο Jeff Spangenberger, επικεφαλής της ομάδας Ε&Α ανακύκλωσης υλικών στην Argonne και διευθυντής του ReCell Center, ενός κέντρου Ε&Α ανακύκλωσης μπαταριών με επικεφαλής την Argonne και χρηματοδοτούμενο από το Γραφείο Τεχνολογιών Ενεργειακής Απόδοσης και Ανανεώσιμης Ενέργειας της DOE, δήλωσε:

«Τα πρότυπα μπορούν να δώσουν στους ανακυκλωτές μια βασική τιμή για το πόσο υλικό, και με τη σειρά τους πόσα έσοδα, μπορούν να περιμένουν να ανακτήσουν από μια μπαταρία. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους κατασκευαστές να κατανοήσουν ποια υλικά και σχέδια είναι πιθανό να είναι πιο ανακυκλώσιμα, γεγονός που μπορεί να ενημερώσει την έρευνα και την ανάπτυξή τους. Η δεκαετία εμπειρίας μας στην έρευνα για τις μπαταρίες και τα εξειδικευμένα εργαλεία που έχουμε για να λύσουμε προβλήματα σε αυτόν τον χώρο είναι αυτά που μας κάνουν έναν καλό συνεργάτη σε αυτήν την προσπάθεια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενσωματώσουμε τις γνώσεις μας στην τεχνογνωσία της NEMA για τη δημιουργία μιας πιο ισχυρής αγοράς ανακύκλωσης μπαταριών εδώ στις ΗΠΑ»