GWEC: Οι Εγκαταστάσεις Αιολικών Πάρκων Αναμένεται να Διπλασιαστούν σε Παγκόσμιο Επίπεδο Φέτος

GWEC:  Οι Εγκαταστάσεις Αιολικών Πάρκων Αναμένεται να Διπλασιαστούν σε Παγκόσμιο Επίπεδο Φέτος
energia.gr
Παρ, 10 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:13

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (Global Wind Energy Council -GWEC), οι εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων αναμένεται να διπλασιαστούν σε παγκόσμια επίπεδα φέτος, μετά από βραχύβια επιβράδυνση του Covid-19. Η ετήσια έκθεση του ομίλου διαπίστωσε ότι η ισχύς των υπεράκτιων αιολικών πάρκων παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 6,1 GW πέρυσι,

μειωμένη ελαφρώς από τα ρεκόρ 6,24 GW το 2019, αλλά θα ανακάμψει σε περισσότερα από 12 GW το 2021 καθώς θα τροφοδοτείται από υπεράκτια αιολική έκρηξη στην Κίνα.

Η Κίνα πρωτοστάτησε στον κόσμο σε νέες εγκαταστάσεις για τρίτο συνεχόμενο έτος με περισσότερα από 3 GW υπεράκτιων αιολικών δικτύων συνδεδεμένα το 2020 και παραμένει σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως τη μεγαλύτερη υπεράκτια αιολική αγορά στον κόσμο μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συνέδεσε περισσότερα από 3 GW υπεράκτιων ανέμων στο ηλεκτρικό της δίκτυο πέρυσι, σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου συνολικού, ενώ οι εγκαταστάσεις σε μικρότερες ασιατικές χώρες όπως η Ταϊβάν και το Βιετνάμ σταμάτησαν λόγω καθυστερήσεων του Covid-19.

Η GWEC έχει προβλέψει ένα νέο έτος ρεκόρ για την υπεράκτια αιολική ανάπτυξη το 2021, καθώς η αιολική βιομηχανία της Κίνας σπεύδει να εγκαταστήσει 7,5 GW πριν από τη λήξη των κρατικών επιδοτήσεων στο τέλος αυτού του έτους.