H ενεργειακή κρίση ενδεχεται να φέρει ένα ακόμα πρόβλημα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η αύξηση του κόστους του μεθανίου στην πραγματικότητα δημιουργεί πρόβλημα στην παραγωγή AdBlue, ενός συστατικού απαραίτητου σε νεότερα οχήματα ντίζελ με καταλύτη SCR, που παράγεται στο χημικό εργοστάσιο της Yara στη Ferrara της Ιταλίας, η οποία  ανακοίνωσε στάση παραγωγής για τέσσερις εβδομάδες  λόγω της αύξησης του κόστους του φυσικού αερίου.

Το AdBlue, είναι απαραίτητο για αυτοκίνητα diesel Euro 6 τελευταίας γενιάς και με το πέρασμα του χρόνου ίσως γίνει ορατή η ελλειψή του Το χημικό εργοστάσιο Yara παράγει λιπάσματα  αλλά πάνω από όλα συνθέτει την ουρία που περιέχει το AdBlue Air. Αυτή η ουσία,ειναι απαραίτητη για τη μείωση των ρύπων στα αυτοκίνητα ντίζελ, και παράγεται συνθετικά από αμμωνία και CO2.

Στο εργοστάσιο στη Ferrara παράγεται το 60% της αγοράς του AdBlue και εάν η διακοπή παραταθεί περαιτέρω, θα υπαρξουν προβλήματα στην προμήθεια αυτού του βασικού προϊόντος για τη μείωση των εκπομπών οξειδίου του αζώτου.