Η Shell Υπόσχεται να Μειώσει τις Εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα κατά 50% έως το 2030

Η Shell Υπόσχεται να Μειώσει τις Εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα κατά 50% έως το 2030
energia.gr
Παρ, 29 Οκτωβρίου 2021 - 10:32

Η Royal Dutch Shell δεσμεύτηκε να μειώσει στο μισό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030, μια μέρα αφότου το hedge fund Third Point LLC ζήτησε τον κατακερματισμό του ενεργειακού γίγαντα για να βελτιώσει τις περιβαλλοντικές και οικονομικές του επιδόσεις. Η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι μετά από «συνεχή δέσμευση των ενδιαφερομένων μερών» θα μειώσει κατά 50% τις εκπομπές άνθρακα

υπό τον επιχειρησιακό της έλεγχο μέχρι το τέλος της δεκαετίας σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016, αν και δεν υποσχέθηκε να μειώσει τις εκπομπές που συνδέονται με τη χρήση των προϊόντων της. .

Η κίνηση έρχεται καθώς η Shell επιδιώκει να ανταποκριθεί στις ανταγωνιστικές απαιτήσεις από τους μετόχους και άλλους ομίλους, με ορισμένους να πιέζουν την εταιρεία να παραμείνει στην επιχείρηση πετρελαίου που γνωρίζει, να επικεντρωθεί στις πληρωμές και να συρρικνωθεί με την πάροδο του χρόνου, ενώ άλλοι θέλουν να δουν μεγαλύτερες επενδύσεις σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα ενέργεια.

Την Τετάρτη, το hedge fund Third Point, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ότι είχε αναλάβει μερίδιο στη Shell και ήθελε να χωριστεί σε διαφορετικές εταιρείες - διαχωρίζοντας την κληρονομιά της δραστηριότητας πετρελαίου από τις δραστηριότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - για να διατηρήσει και να προσελκύσει επενδυτές .