Αδικαιολόγητα

Τα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Με άρθρο του σε εφημερίδα της Κυριακής προσπαθεί να εκθειάσει τα κατ’ αυτόν οφέλη από την υποχρεωτική απαλλοτρίωση (για να μην την πούμε αρπαγή) των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΕ). Δεν θα υπεισέλθουμε στην ουσία των ισχυρισμών του, διότι ο χώρος δεν επιτρέπει πλήρως τεκμηριωμένες απαντήσεις. Θα απαιτείτο πολύς όγκος μελάνης για να δοθεί απάντησις σε προσεγγίσεις θεωρητικές και αόριστες. Θα μείνουμε λοιπόν σε δύο σημεία

energia.gr
Τρι, 9 Νοεμβρίου 2021 - 16:27

Επιμένει ο υπουργός Επικρατείας να χρησιμοποιεί τον όρο «πρώην ΠΥΡΚΑΛ». Αντιλαμβάνεται από αυτό ο αναγνώστης ότι ομιλούμε για κάτι αδρανές ίσως και εγκαταλελειμμένο. Η ΠΥΡΚΑΛ είναι «πρώην» υπό την έννοια ότι αφού συγχωνεύτηκε με την ΕΒΟ μετονομάσθηκε σε ΕΑΣ. Είναι μια δραστήρια παραγωγική μονάδα, με ζωντανές γραμμές παραγωγής στον Υμηττό.

Το δεύτερον είναι ότι στο άρθρο αυτό δεν υπάρχει ούτε μια λέξις για την βιομηχανική υποδομή της χώρας, η οποία πλήττεται από την επιβληθείσα εσπευσμένη μετεγκατάσταση. Και ας αφήσουμε κατά μέρος τις επιπτώσεις στο εθνικό αμυντικό σύστημα. Και ας μην μιλήσουμε ακόμα για την επίσης απρογραμμάτιστη και εσπευσμένη πέρα από κάθε λογική απολιγνιτοποίηση.

Διαβάστε ακόμα