Η Brembo, παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων πέδησης, γιορτάζει την 60ή επέτειο από την ίδρυσή της φυτεύοντας ένα δάσος με περισσότερα από 14.000 δέντρα και δωρίζοντάς τα σε υπαλλήλους του Ομίλου σε όλο τον κόσμο. Το Brembo Forest θα υψωθεί στην Κένυα, κοντά στη λίμνη Victoria, όπου η Brembo θα συνεργαστεί με την διαδικτυακή πλατφόρμα Treedom – το πρώτο τέτοιο σύστημα

που επιτρέπει τη φύτευση δέντρων από απόσταση και την παρακολούθηση των ιστοριών τους στο διαδίκτυο.

«Αυτό το έργο δασοκομίας ανταποκρίνεται στους στόχους του COP26 στη Γλασκώβη και αποδεικνύει ότι η βιώσιμη ανάπτυξη είναι δυνατή μέσω της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών τομέων της κοινωνίας», λέει η Cristina Bombassei, Chief CSR Officer της Brembo. ​"Στη Brembo έχουμε μια ισχυρή κουλτούρα βιωσιμότητας, η οποία αντικατοπτρίζεται στη χρήση των πόρων, την ανακύκλωση υλικών, τη μείωση των εκπομπών και τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη πιο πράσινων προϊόντων. Το δάσος αντιπροσωπεύει μόνο μια πτυχή της ευρύτερης παγκόσμιας δέσμευσής μας, όπως ακολουθεί το προβάδισμα των Ηνωμένων Εθνών να δεσμεύσουν όχι μόνο κυβερνήσεις και άτομα, αλλά και εταιρείες να παίξουν ενεργό ρόλο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής».

Το 2018, η Brembo υπέγραψε την Ατζέντα του 2030 του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τους 17 Στόχους ή ΣΒΑ της. Το δάσος Brembo θα συμβάλει στην επίτευξη 10 από αυτά, παράγοντας τόσο περιβαλλοντικά όσο και κοινωνικά οφέλη.
Υπολογίζεται ότι τα 14.000 δέντρα θα δεσμεύσουν περισσότερους από 7.000 τόνους CO2 από την ατμόσφαιρα σε διάστημα 10 ετών, υποστηρίζοντας περαιτέρω τον στόχο της Brembo να γίνει μια εταιρεία ουδέτερη από άνθρακα έως το 2040.

Μεταξύ των δέντρων που φυτεύονται είναι οπωροφόρα και μη είδη κατάλληλα για το τοπικό περιβάλλον και τις ανάγκες του πληθυσμού του. Στο έργο θα συμμετέχουν περίπου 1.300 αγρότες που θα φροντίσουν το δάσος, με τη βοήθεια μιας ΜΚΟ.​