Το Νέο… Γολοδομόρ

Αν αναζητήσει κανείς στο διαδίκτυο την λέξη Γολοδομόρ, θα πληροφορηθεί ότι πρόκειται για τον «άγνωστο» λιμό της Ουκρανίας. Είναι ένα έγκλημα άγνωστο διότι άγνωστο θέλει να το κρατήσει η αριστερά. Δεν βολεύει την ρητορική της η παραδοχή του ότι το μεγαλύτερο έγκλημα της συγχρόνου ιστορίας διεπράχθη από την Σοβιετική Ένωση και, το χειρότερο, ήταν απόρροια της εφαρμογής πολιτικών και οικονομικών πρακτικών του κομμουνισμού. Το έτος ήταν 1932

energia.gr
Δευ, 6 Δεκεμβρίου 2021 - 16:03

Πριν ακόμη ο Χίτλερ ανέλθει στην εξουσία, πολύ πριν δημιουργηθούν τα Άουσβιτς και τα Νταχάου, το κομμουνιστικό σύστημα μετέτρεπε σε στρατόπεδο μία ολόκληρη χώρα, καταδικάζοντας σε ασιτία ένα ολόκληρο έθνος. Σε 10.000.000 υπολογίζονται τα θύματα του Γολοδομόρ. Στα 4.000.000 θέλησε να τα υποβαθμίσει η πρώιμη κομμουνιστική προπαγάνδα, πριν το θράσος της φθάσει στην προσπάθεια της πλήρους συγκαλύψεως. Όλα άρχισαν με την εφαρμογή των ανεδαφικών σχεδίων σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της οικονομίας, τα οποία και εκεί απέτυχαν παταγωδώς. Το έγκλημα όμως διαπράττεται αμέσως μετά. Το σοβιετικό σύστημα, αφού απέτυχαν τα αναπτυξιακά του σχέδια, θέλησε να τιμωρήσει τους αγρότες της Ουκρανίας. Απλώς και μόνον διότι παρέμειναν πιστοί στην τήρηση των τοπικών τους παραδόσεων. Αυτό ήταν το έγκλημα καθοσιώσεως το οποίο έπρεπε να πληρώσουν με τη ζωή τους και την ζωή των οικογενειών τους. Αυτό ήταν το πρώτο -από τα πολλά- εγκλήματα που διεπράχθησαν στο όνομα του εφιαλτικού αυτού πολιτικού συστήματος. Το οποίον εν τέλει υπό το βάρος αυτών των εγκλημάτων κατέρρευσε.

Σήμερα, ευρισκόμαστε ενώπιο ενός νέου … Γολοδομόρ το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα προκύψει εάν το praesidium της Ε. Επιτροπής εμείνει στα σχέδια του για την καθιέρωση υψηλών τιμών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου προκειμένου να επιτευχθεί η πράσινη μετάβαση σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλ. μέχρι το 2030. Σύντομα η μία κυβέρνηση μετά την άλλη θα αρχίσουν να καταργούν τις επιδοτήσεις (που ατάκτως εισήγαγαν εφέτος για να προστατέψουν τον καταναλωτή) και θα μείνουμε με τις υψηλές τιμές. Αυτές σύντομα θα οδηγήσουν στο νέο … Γολοδομόρ της ενεργειακής φτώχειας για πολλά εκατομμύρια ευρωπαίων καταναλωτών, κυρίως στον Ευρωπαϊκό νότο.

Διαβάστε ακόμα