Σε Λειτουργία το Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο της Κοινοπραξίας EDF – CEI Ισχύος 200 MW στα Ανοικτά της Κίνας

Σε Λειτουργία το Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο της Κοινοπραξίας EDF – CEI Ισχύος 200 MW στα Ανοικτά της Κίνας
energia.gr
Δευ, 13 Δεκεμβρίου 2021 - 15:38

Ο Όμιλος EDF και η κινεζική κρατική China Energy Investment Corporation (CEI) έθεσαν σε λειτουργία το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Dongtai 5, ισχύος 200 MW στα ανοιχτά των ακτών της Κίνας. Το έργο βρίσκεται στη Θάλασσα της Κίνας, στα ανοιχτά του Jiangsu, βόρεια της Σαγκάης και χρειάστηκε 20 μήνες για να κατασκευαστεί

Μαζί με το αιολικό πάρκο Dongtai 4 ισχύος 300 MW που τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2019, η γαλλοσινική κοινοπραξία λειτουργεί τώρα 500 MW σε υπεράκτια αιολικά στην Κίνα. Τα πάρκα Dongtai 4 και 5 περιλαμβάνουν 125 ανεμογεννήτριες που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια αρκετή για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες 2 εκατομμυρίων κατοίκων της περιοχής. Η κοινή επιχείρηση μεταξύ της CEI (62,5%) και του Ομίλου EDF (37,5%) διαχειρίζεται και τα δύο έργα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EDF Renewables, Bruno Bensasson, δήλωσε: «Ο Όμιλος EDF είναι στην ευχάριστη θέση να ενισχύσει τις ιστορικές του θέσεις στην Κίνα μέσω της ολοκλήρωσης του υπεράκτιου αιολικού έργου Dongtai μαζί με τον Κινέζο εταίρο μας, τη CEI».