Αντεπίθεση Toyota, θα Επενδύσει $ 35 δισ., για να Κατασκευάσει 30 Μοντέλα Ηλεκτρικών Οχημάτων Μέχρι το 2030

Αντεπίθεση Toyota,  θα Επενδύσει $ 35 δισ., για να Κατασκευάσει  30 Μοντέλα Ηλεκτρικών Οχημάτων Μέχρι το 2030
energia.gr
Τρι, 14 Δεκεμβρίου 2021 - 10:59

Η Toyota Motor Corp. δήλωσε την Τρίτη ότι θα επενδύσει 4 τρισεκατομμύρια γιεν (35 δισεκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή μιας σειράς 30 ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) έως το 2030, καθώς η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο θέλει να αξιοποιήσει την αναπτυσσόμενη αγορά οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Αυτό θα ήταν μέρος μιας συνολικής επένδυσης 8 τρισεκατομμυρίων γιεν σε ηλεκτροκίνητα 

 

οχήματα, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και υδρογονοκίνητων οχημάτων, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ανέφερε η εταιρεία.

Μέχρι το 2030, η Toyota στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις 3,5 εκατομμυρίων BEV, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Akio Toyoda σε μια ενημέρωση ειδήσεων, που ισοδυναμεί με περίπου το ένα τρίτο των σημερινών παγκόσμιων πωλήσεών της.

Η τελευταία δέσμευση για το BEV's ξεπερνά τα 15 μοντέλα που η Toyota είχε δηλώσει νωρίτερα ότι σχεδίαζε να είναι διαθέσιμα έως το 2025.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ήταν πρωτοπόρος στα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά καθυστερημένη στα πλήρη EV, δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι σχεδιάζει να επενδύσει 2 τρισεκατομμύρια γιεν στην παραγωγή μπαταριών έως το 2030, από 1,5 τρισεκατομμύρια γιεν που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος των πωλήσεων αυτοκινήτων, αλλά η αγορά αναπτύσσεται ραγδαία, με τις νέες ταξινομήσεις να αυξάνονται κατά 41 τοις εκατό το 2020, παρόλο που η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων συρρικνώθηκε κατά ένα έκτο εκείνο το έτος.

Τον Νοέμβριο, η Toyota αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια δέσμευση που υπέγραψαν έξι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της General Motors και της Ford Motor Co. για σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων έως το 2040. Υποστήριξε ότι δεν θα ήταν όλα τα μέρη του κόσμου έτοιμα να μεταβούν στα πράσινα αυτοκίνητα μέχρι τότε.

Εκτός από τα BEV, η Toyota κατασκευάζει επίσης αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου υδρογόνου και αναπτύσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με καύσιμο υδρογόνου, αν και δεν έχει πει πότε θα μπορούσε να εμπορευματοποιήσει την τεχνολογία.