Η Fortum και η Uniper (η γερμανική θυγατρική της) αποκάλυψαν την Τετάρτη τα σχέδια τους για την κατασκευή δύο αιολικών πάρκων στη Φινλανδία με συνδυασμένη ισχύ 380 μεγαβάτ (MW), σηματοδοτώντας το πρώτο έργο στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής τους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη. Η συνολική επένδυση για τα δύο πάρκα ανέρχεται σε περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ (407 εκατ., δολ.),

εκ των οποίων τα 216 εκατομμύρια, ή το 60%, θα βαρύνουν τη Fortum, η οποία θα κατέχει το ίδιο μερίδιο στα έργα, με την φινλανδική εταιρεία ενέργειας Helen Ltd να κατέχει το υπόλοιπο.

«Αυτό είναι το πρώτο μας κοινό έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τη Fortum και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο Frank Possmeier, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος των κοινών επιχειρήσεων αιολικής και ηλιακής ενέργειας της Fortum και της Uniper.

Η κατασκευή των χερσαίων πάρκων, που θα βρίσκονται στις Ναέρπες, προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και αναμένεται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία το δεύτερο τρίμηνο του 2024 το αργότερο.