Νότια Κορέα: Περιβαλλοντικοί Ακτιβιστές Μηνύουν Πάροχο Φ. Αερίου για Ψευδείς Ισχυρισμούς Σχετικά με τις Εκπομπές CO2

Νότια Κορέα: Περιβαλλοντικοί Ακτιβιστές Μηνύουν Πάροχο Φ. Αερίου για Ψευδείς Ισχυρισμούς Σχετικά με τις Εκπομπές CO2
energia.gr
Τρι, 28 Δεκεμβρίου 2021 - 15:58

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος φυσικού αερίου της Νότιας Κορέας SK E&S Co. αντιμετωπίζει νομική αγωγή από μια ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα που ισχυρίζεται ότι διαφήμισε ψευδώς τα πράσινα διαπιστευτήρια ενός έργου στην Αυστραλία

Συγκεκριμένα, η οργάνωση Solutions for Our Climate ανακοίνωσε ότι προσέφυγε νομικά κατά της SK για την περιβαλλοντική σήμανση του υγροποιημένου φυσικού αερίου από το έργο της Barossa στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Αυστραλίας ως «χωρίς CO2».

Ενώ η SK ισχυρίζεται ότι δεσμεύει αέρια θερμοκηπίου που παράγονται κατά την παραγωγή LNG, στην πραγματικότητα αφαιρεί μόνο εν μέρει τις εκπομπές από τη διαδικασία και δεν κάνει τίποτα για το CO2 που εκλύεται όταν καίγεται το αέριο, από όπου προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των εκπομπών, όπως ισχυρίζεται η ομάδα των ακτιβιστών.

Από την πλευρά της εταιρείας, ο ο Kim Hyejin, εκτελεστικός υπεύθυνος επικοινωνίας στην SK E&S, δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία στο Bloomberg ότι η SK με τη δέσμευση άνθρακα θα εξαλείψει το 60% του μεριδίου της στις εκπομπές από το έργο, που ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια τόνους ετησίως, και θα καλλιεργήσει δάση για να αντισταθμίσει τα υπόλοιπα, δήλωσε. «Ως σημαντικός προμηθευτής LNG στη Νότια Κορέα, προσπαθούμε να παραμείνουμε υπεύθυνοι επενδύοντας ενεργά σε καθαρή τεχνολογία όπως η CCS για να συμβάλουμε στη μείωση των εκπομπών και να είμαστε μέρος της μετάβασης προς τις καθαρά μηδενικές εκπομπές», δήλωσε ο Kim.