Το Ρωσικό Φυσικό Αέριο Συνεχίζει να Ρέει Ανατολικά Μέσω του Αγωγού Yamal-Europe για 9η Μέρα

Το Ρωσικό Φυσικό Αέριο Συνεχίζει να Ρέει Ανατολικά Μέσω του Αγωγού Yamal-Europe για 9η Μέρα
energia.gr
Τετ, 29 Δεκεμβρίου 2021 - 09:47

Ο αγωγός Yamal-Europe που συνήθως παραδίδει ρωσικό φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη έστειλε το καύσιμο πίσω στην Πολωνία για ένατη συνεχόμενη ημέρα την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Gascade. όπως γράφει το πρακτορείο Reuters. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά σύνορα πήγαιναν ανατολικά στην Πολωνία

με ωριαίο όγκο σχεδόν 1,2 εκατ. κιλοβατώρων (kWh/h) το πρωί της Τετάρτης, στο ίδιο επίπεδο με τις ροές των τελευταίων 24 ωρών.

Ο αγωγός αποτελεί σημαντική διαδρομή για τις εξαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα των δημοπρασιών έδειξαν ότι η Gazprom δεν έχει κλείσει χωρητικότητα για εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe για την Τετάρτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία μεταπωλούσε ρωσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία αντί να ανακουφίσει την αγορά, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αντιστροφή, και την εκτόξευση των τιμών, στους Γερμανούς εισαγωγείς αερίου.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πούτιν. Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

capital.gr