Ταλιμπάν: Η Ρωσία Εξετάζει το Ενδεχόμενο Επενδύσεων σε Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο στο Αφγανιστάν

Ταλιμπάν: Η Ρωσία Εξετάζει το Ενδεχόμενο Επενδύσεων σε Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο στο Αφγανιστάν
energia.gr
Τετ, 5 Ιανουαρίου 2022 - 14:08

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο επενδύσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αφγανιστάν, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της προσωρινής κυβέρνησης των Ταλιμπάν μετά από συνάντηση με Ρώσους επενδυτές στην πρωτεύουσα Καμπούλ στις 3 Ιανουαρίου

«Ο κ. Mawlawi Sahib Abdul Salam Hanafi, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός [της κυβέρνησης των Ταλιμπάν], συναντήθηκε με μια κοινή αντιπροσωπεία Αφγανών και Ρώσων επενδυτών στο γραφείο του. Σε αυτή τη συνάντηση, συζητήθηκαν λεπτομερώς η εξόρυξη και η ίδρυση διυλιστηρίων πετρελαίου και φυσικού αερίου και εργοστασίων τσιμέντου και κραμάτων καθώς και η ίδρυση εταιρείας παραγωγής τσιμέντου», έγραψε ο Zabiullah Mujahid σε ανάρτηση στο Twitter. 

Ο Mujahid τόνισε ότι θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να υποστηριχθούν οι ρωσικές επενδύσεις με την εισαγωγή νόμων φιλικών προς τους επενδυτές. Μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου 2021, αρκετές χώρες ανακοίνωσαν επενδυτικά σχέδια για το Αφγανιστάν. Αντιμέτωπη με την έλλειψη ξένης βοήθειας, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν αναζητά επενδύσεις στον τομέα της εξόρυξης. Τον Οκτώβριο του 2021, ο Μουτζαχίντ δήλωσε ότι η Κίνα ήθελε να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στο Αφγανιστάν εάν οι Ταλιμπάν εγγυώνταν την ασφάλεια των εργαζομένων και των επενδύσεών της.