Sony: Ετοιμάζει Δυναμική Είσοδο στην Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων - Στα 128,6 δολ. η Μετοχή της

Sony: Ετοιμάζει Δυναμική Είσοδο στην Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων - Στα 128,6 δολ. η Μετοχή της
energia.gr
Πεμ, 6 Ιανουαρίου 2022 - 14:00

Tην είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων σχεδιάζει η Sony Group από την άνοιξη του 2022, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τις δυνάμεις της σε τομείς όπως η ψυχαγωγία και οι αισθητήρες και να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην κινητικότητα της επόμενης γενιάς. Η Sony Mobility είναι η νέα εταιρεία που ίδρυσε ο ιαπωνικός κολοσσός

προκειμένου να "διερευνήσει μια εμπορική κυκλοφορία" ηλεκτρικών οχημάτων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Sony, Κενικίρο Γιοσίντα, σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της εμπορικής έκθεσης τεχνολογίας CES στις ΗΠΑ.

"Με τις τεχνολογίες απεικόνισης και ανίχνευσης, cloud, 5G και ψυχαγωγίας, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του περιεχομένου μας, πιστεύουμε ότι η Sony βρίσκεται σε καλή θέση ως μια δημιουργική εταιρεία ψυχαγωγίας για να επαναπροσδιορίσει την κινητικότητα", είπε ο Γιοσίντα.

O Γιοσίντα αποκάλυψε ένα πρωτότυπο όχημα SUV, το VISION-S 02, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα ηλεκτρικού οχήματος με το κουπέ VISION-S 01 το οποίο έχει ξεκινήσει δοκιμές σε δημόσιους δρόμους στην Ευρώπη από τον Δεκέμβριο του 2020.

 

Η μετοχή της Sony έκανε άλμα έως και 5% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της εταιρείας για είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για να κλείσει τελικά με κέρδη 3,67%.

Στη Wall Street η Sony έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% στα 128,59 δολάρια, μακριά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά της, αφού βρέθηκε να καταγράφει κέρδη 3,2% ξεπερνώντας τα 132 δολάρια και σε τροχιά για την υψηλότερη τιμή της από τον Απρίλιο του 2000.

capital.gr