Η Porsche παρέδωσε πέρυσι 301.915 οχήματα σε όλον τον κόσμο, τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις της μέσα σε 10 χρόνια, ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγκάρδης. «Το οικονομικό έτος 2021, η Porsche παρέδωσε ακριβώς 301.915 οχήματα παγκοσμίως για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας , αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 11%», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας που ανήκει στην Volkswagen

Το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών  για την Porsche  ήταν το 2019, όταν είχε παραδώσει  συνολικά περίπου 280.000 αυτοκίνητα.

Η Porsche ωφελείται από το γεγονός ότι ο όμιλος VW εγκαθιστά τους σπάνιους –λόγω έλλειψης παγκοσμίως-ημιαγωγούς, κυρίως σε ακριβά αυτοκίνητα. Λόγω του προβλήματος με τους ημιαγωγούς, σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές ακολουθούν αυτή τη στρατηγική .

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά  ένα πέμπτο, στην Ευρώπη κατά 7%, στην Κίνα κατά 8% τοις εκατό. 

Το ποσοστό των SUV μειώνεται

Τα περισσότερα από τα οχήματα που πούλησε η Porsche - όπως και τα προηγούμενα χρόνια - δεν είναι τα σπορ αυτοκίνητα, αλλά  τα SUV. Η εταιρεία παρέδωσε περισσότερα από 170.000 Macans και Cayenne .Ωστόσο, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, το μερίδιό των SUV είναι κάτω από το 60% των συνολικών πωλήσεων.

Μεταξύ των σπορ αυτοκινήτων, το ηλεκτρικό Taycan ήταν το πιο δημοφιλές, καθώς αγοράστηκε από περισσότερους από 41.000 πελάτες. «Η ζήτηση είναι ακόμα υψηλή και τα βιβλία παραγγελιών μας είναι καλά γεμάτα. Ως εκ τούτου, ξεκινάμε το έτος 2022 γεμάτοι αυτοπεποίθηση, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ντέτλεβ φον Πλάτεν, επικεφαλής στον τομέα των πωλήσεων.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")