Οικονόμου: Ο Κρατικός Μηχανισμός Παραμένει σε Πλήρη Ανάπτυξη για την Αντιμετώπιση Προβλημάτων από την Κακοκαιρία

Οικονόμου: Ο Κρατικός Μηχανισμός Παραμένει σε Πλήρη Ανάπτυξη  για την Αντιμετώπιση Προβλημάτων από την  Κακοκαιρία
energia.gr
Δευ, 24 Ιανουαρίου 2022 - 13:40

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση, όπου χρειάζεται, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία, ανέφερε στην διάρκεια της των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου.

Όπως είπε για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες που απειλούνται από την κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με την συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μετακινηθεί σε νησιωτικές και σε άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και τα όσα παρουσιάστηκαν έχουν αντιμετωπιστεί ή αντιμετωπίζονται.

Η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 στην Αττική απευθύνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση. Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς όλους, αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το εθνικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτοί. Βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα.
Σημείωσε δε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούνται συνεχώς οι οδηγίες των αρμόδιων Αρχών. Για συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια συνίσταται να επικοινωνούν είτε με το 100 είτε με την Πολιτική Προστασία στο 112.