Συνάμα, δεν συνηθίζει να κρύβεται πίσω από τις λέξεις, αλλά διεισδύει βαθιά στο πρόβλημα για να αναδείξει τις διαστάσεις και για να προτείνει τη λύση του.
Υπέρμαχος των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης δεν χάνει ευκαιρία να καλεί για περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού περιβάλλοντος, και τον επιχειρηματικό κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στην πορεία ανάταξης της χώρας μετά την κρίση των μνημονίων και την πανδημία του Covid-19.
Αισθάνεται πολύ υπερήφανος που η πολιτική του Υπουργείου για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις αποφέρει καρπούς. Όλοι οι ποιοτικοί δείκτες σημείωσαν, πέρυσι, άλμα 18,1% και αποτελούν βασικό συστατικό της ανάπτυξης. «Με τις επενδύσεις που αναμένω για το 2022 και όλα τα σχέδια που έχουμε εγκρίνει και τις συμφωνίες που έχουμε κλείσει, σας λέω ότι φέτος, οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν το ύψος των τελευταίων 27 χρόνων», δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο. «Συνολικά η ελληνική οικονομία καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, αλλά η κατάσταση δεν ήταν πάντα έτσι. Όταν ήρθαμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η Ελλάδα βρισκόταν στη 19η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. και τότε ο επίτροπος μου είχε επισημάνει τον κίνδυνο να χάσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια με τη λήξη της περιόδου», πρόσθεσε.
Ο χώρος της ενέργειας αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική πρόκληση για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς οι εξελίξεις σε αυτόν επηρεάζουν όλο το εύρος των αποφάσεων και δράσεων που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η ελληνική Πολιτεία. Η πολύμηνη κρίση τιμών και ο κίνδυνος να φρενάρει την πορεία προς την Ενεργειακή Μετάβαση ανησυχεί τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος όπως είπε και στο τελευταίο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ, στην αρχή Δεκεμβρίου το περασμένο έτος, σε αυτή τη νέα εποχή που ξημερώνει, «πρέπει να προσεγγίσουμε τα πράγματα όχι πολιτικά, αλλά με σοβαρότητα.»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, θεωρεί ότι πρέπει να επιταχυνθεί μεν η πολιτική για την περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο εγχώριο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής, για να μειωθούν οι τιμές του ρεύματος, αλλά και για μειωθεί η εξάρτησή μας από τις εισαγωγές ενέργειας, αν και ομολογεί ότι οι ΑΠΕ δεν είναι ακόμη έτοιμες να σηκώσουν όλο το φορτίο βάσης που απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρισμό.
Θέτει δε ως μέρος των προτεραιοτήτων της ενεργειακής πολιτικής, την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων καθώς και του net metering, ιδίως για τη μεσαία επιχειρηματικότητα.
Ακόμη, θεωρεί ακατανόητη την αντίδραση ορισμένων τοπικών κοινωνιών και φορέων στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και τονίζει πως δεν υπάρχει καμία συνωμοσία στο θέμα της τοποθέτησης ανεμογεννητριών. «Πάνε εκεί που υπάρχει άνεμος», έχει πει χαρακτηριστικά.
Αισιόδοξος άνθρωπος ο ίδιος, δεν είναι έκπληξη που διαβλέπει θετικό το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της θέσης της χώρας στο παγκόσμιο ενεργειακό γίγνεσθαι, όμως δεν παραλείπει να επιστήνει την προσοχή στο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας δισταγμός σε αυτή την πορεία.
O Άδωνις Γεωργιάδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και επανεξελέγη το 2009 υπό την πολιτική σκέπη του ΛΑ.Ο.Σ. Τον Φεβρουάριο του 2012, εντάχθηκε στην Νέα Δημοκρατία, αφού παρέδωσε τη βουλευτική έδρα του και εξελέγη με το νέο κόμμα του στις εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2012 και το 2015. Η πρώτη θέση ευθύνης που ανέλαβε ήταν το 2011 όταν διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ το 2013 χρημάτισε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Από τις 18 Ιανουαρίου 2016 είναι ένας από τους δύο Αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από τις 9 Ιουλίου 2019, είναι Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.