Οι εταιρείες αποθήκευσης μπαταριών συγκέντρωσαν 159% περισσότερη εταιρική χρηματοδότηση το 2021 από ό,τι το 2020, με τη δραστηριότητα χρηματοδότησης να αντικατοπτρίζει τη «σημασία της αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών στην ενεργειακή μετάβαση», ανέφερε η ομάδα ανάλυσης Mercom Capital. Η τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Mercom Capital σχετικά με τη δραστηριότητα χρηματοδότησης και συγχωνεύσεων

και εξαγορών (M&A) στον χώρο αποθήκευσης μπαταριών δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τη συλλογή της δραστηριότητας στους τομείς του έξυπνου δικτύου και της ενεργειακής απόδοσης.

Με τη νέα έκδοση του 4ου τριμήνου 2021 που συγκεντρώνει στατιστικά για ολόκληρο το περασμένο έτος, η συνολική χρηματοδότηση και στους τρεις τομείς έφτασε τα 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, από 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020 και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την τεράστια άνοδο της δραστηριότητας στην αποθήκευση μπαταριών.

Για παράδειγμα, η χρηματοδότηση επιχειρηματικού κεφαλαίου (VC) στην αποθήκευση μπαταριών ανήλθε σε 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε 81 συμφωνίες, σε σύγκριση με 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020 σε 32 συμφωνίες. Η συνολική χρηματοδότηση VC για την αποθήκευση μπαταριών, το έξυπνο δίκτυο και την ενεργειακή απόδοση ήταν 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για το έτος — και πάλι ένα μεγάλο άλμα από τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ του 2020.

«Οι επενδύσεις VC σε εταιρείες αποθήκευσης μπαταριών εκτοξεύτηκαν το 2021 και για πρώτη φορά, η δραστηριότητα χρηματοδότησης αντανακλούσε τη σημασία της αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας στην ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο CEO της Mercom Capital Group, Raj Prabhu.